dimarts, 16 de març del 2010

POUM – QUASI TRES ANYS DE PARALISI

Quasi tres anys de l’entrada dels socialistes al govern municipal i quasi tres anys amb el POUM pendent d’aprovar.

El Sr. Ballesteros va prometre la seva ràpida resolució i aprovació i ha estat quasi tres anys fent sang contra CiU i fent molta política d’aparador com les Jornades POUM o la creació del Consell Assessor del Territori, que s’havia de reunir cada 6 mesos per assessorar el govern sobre els temes d’urbanisme i que només ho ha fet 2 vegades.

Quan vam votar-ne afirmativament la segona aprovació inicial fa ja quasi un any i mig, se’ns va dir que abans de l’estiu del 2009 s’aprovaria provisionalment i s’enviaria a la Generalitat per la seva aprovació definitiva.

Encara esperem. És intolerable que en els moments econòmics actuals l’eina estratègica bàsica de desenvolupament territorial encara no estigui aprovada.

I tot perquè la Generalitat tripartita, els amics del Sr. Ballesteros, aquells que volen que siguem seu institucional enlloc de Capital, han girat el POUM com un mitjó i han posat tants impediments que és inaprovable. I el Sr. Ballesteros despistant enlloc d’anar a Barcelona a donar un cop de puny a la taula de qui convingui. No deu voler fer enfadar al Sr.Montilla.

Mentrestant, Tarragona paga les conseqüències de no tenir el POUM aprovat.

Entitats socials sense ampliar les seves instal·lacions. Els Xiquets del Serrallo sense un local com Déu mana. Empreses sense poder invertir a Tarragona.

I sobretot, aquest retard ajorna la creació d’espais de cessió obligatòria a l’Ajuntament per dotar la ciutat d’equipaments: culturals, educatius, assistencials, esportius.

En definitiva i com deia a l’inici, molta foto i poc resultat, molta propaganda i cap POUM. En definitiva Sr. Ballesteros, massa estil ZP en versió pelacanyes. I Tarragona esperant.


Joan Aregio Navarro
www.joanaregio.cat