dimarts, 9 de març del 2010

QUI HAURIA D’ESTAR ENFADAT?

Article publicat a noticiestgn

Entre veïns pot passar. Imagini vostè que a la seva escala comencen a remodelar la façana i el pati de llums. Vostè està absolutament d’acord amb aquestes reformes, perquè també pensa que la façana es pot millorar. En el transcurs d’aquest procés, el seu veí, que és “amic” del president de l’escala aconsegueix que el seu tros de façana es repinti abans, que els seus tendals siguin elèctrics i que els seus tancaments siguin de millor qualitat que els seus, i de pas, aconsegueix del president fer traslladar les seves plantes al seu balcó, i fa que tot el bloc canviï el seu nom i que la numeració dels pisos també es transformi, passant vostè de primer a segon, ara bé, vostè seguirà sent el veí que mes contribueix en el sosteniment del bloc, l’encarregat de controlar els residus i del manteniment del mateix, en definitiva, el qui ha liderat sempre les millores a l’edifici.

Potser els pot semblar que la meva llicència metafòrica ha anat massa lluny, però vostès ja sabran de que els estic parlant, i es que realment la Llei de Vegueries ha aconseguit això, fer que els veïns ens barallem i que no ens enfadem amb qui realment causa el problema: el president de l’escala, el nostre veí només busca d’arreglar la seva parcel·la, legítim oi?.

En la realitat, ens diuen que al Grup Municipal CiU estem enfadats i que pregonem el victimisme arreu. Qui digui això la única cosa reflexa és la passivitat absoluta de qui veu com li estan agafant els ous del cistell i simplement bada la boca. No podem acceptar que la via parlamentària per l’aprovació de la Llei de Vegueries sigui el camí a treballar. Tarragona s’ha de plantar i dir prou a tots aquest despropòsits, és ridícul i ratlla l’absurd que l’alcalde la nostra ciutat vagi a defensar al Parlament un fet innat com és explicar el que som. Fem-nos-ho mirar tot plegats. Quan algú està menystenint el que ets, el que cal fer és ser valent i dir en veu alta que la Llei de Vegueries no pot ser de cap manera debatuda amb aquests paràmetres de sortida. Vegueria de Tarragona amb Capital Tarragona, la resta no hauríem ni de debatre-la.

Amb qui estem lluitant és contra la imposició del Tripartit, el que facin els altres no ens ha d’importar.