dijous, 18 de març del 2010

EL SECTOR TURÍSTIC I LA PUJADA DE L'IVA

La pujada de l’IVA és ja una realitat. Els socialistes del govern Zapatero, ja han perpetrat aquest veritable atac frontal a la nostra economia. A la de tots, també a la de vostè amable lector, que veurà com tot el que fa li surt més car. Des de comprar el pa a fer un tallat.

I això passa, perque quan un és usuari finalista, la puja d’impostos, no pot fer res més que suportar-la.

Però avui vull parlar del sector turístic.

D’aquest sector que a casa nostra, a Tarragona, te un alt valor estratègic, i que està entre els tres que aporten més pes en el PIB de les nostres comarques.

Es incomprensible que el govern socialista, prengui aquesta decisió ara, quan moltes contractacions estan tancades, i per tant l’empresa turística hi perdrà diners.

Un establiment turístic és com una gran casa: fa despeses de tot tipus.

I si aquestes despeses veuen augmentats els seus costos, això repercutirà en el preu final del producte. Així de senzill.

Però és més, l’existència d’una bona temporada turística repercuteix en tot. També en els comerços, en els restaurants, en els bars etc.

I també en la disminució de l’atur.

Sembla que tot això , al Sr. Zapatero i als socialistes els importa molt poc. Ara toca recaptar més i més impostos.

Els socialistes han gastat tant, i han generat tant dèficit públic, que sols pensen en recaptar de les butxaques ja prou malmeses dels ciutadans.

Aquesta és una mala fórmula. En temps d’ajustos, el que cal fer no es recaptar més sino gastar menys.

Si al menys haguessin acceptat la proposta de CIU de retardar la mesura fins desprès de l’estiu, però no, ha de ser ara, doncs estàn veritablement ofegats econòmica i políticament parlant.

Tot plegat és una molt mala notícia per el nostre sector turístic. I més si tenim en compte que hem de competir amb molts països que tenen uns impostos totalment diferents als nostres i una mà d’obra mes barata.

Els socialistes han aconseguit polititzar tant i tant les decisions econòmiques, que potser es veritat, com llegia a un comentarista econòmic internacional, que podem acabar com Grècia.

Joan Aregio Navarro.

Portaveu de CIU a l’Ajuntament de Tarragona