dimarts, 23 de novembre del 2010

LA RECTA FINAL

Som en la recta final de la campanya electoral de les eleccions catalanes. Per als polítics són dies intensos i és possible també que per a molts ciutadans hagin estat dies més aviat pesats.

Però, en definitiva, uns i altres, és a dir, tots, ens juguem molt en unes eleccions.

Els polítics es juguen no tan sols el seu triomf personal, sinó també la possibilitat de gestionar durant un període de temps, i amb les seves idees, el futur col·lectiu, el futur dels ciutadans i ciutadanes que l’envolten. Però els ciutadans també es juguen molt. Els ciutadans es juguen part del seu futur, part de la construcció del taulell de joc on hauran de desenvolupar el seu futur i el de la seva família. Com a membre de Convergència jo tinc molt clar quin lideratge i quines polítiques necessita Catalunya. Crec fermament que necessitem un canvi, un canvi de govern i un canvi de pesident de la Generalitat.

Per tant, no és cert que en aquestes eleccions no es pugui canviar allò que no ens agrada.

No hi ha cap motiu que pugui fer pensar a un ciutadà que la seva opinió no importa o no serveix per a res. No és el mateix, pagar més o menys impostos, no és el mateix crear llocs de treball que destruir-los, no és el mateix ajudar a les empreses que posar totes les traves del mon per créixer, no és el mateix lluitar contra el fracàs escolar amb polítiques educatives, que donar sous als que ni estudien ni treballen, no és el mateix congelar les pensions als pensionistes que pujar-les, no és el mateix defensar un finançament just per Catalunya mitjançant el concert econòmic que voler que ens segueixin exprimint des de Madrid..

Tot això, vulguem o no, formarà part del nostre futur, del terreny de joc on jugarem i, sobretot, formarà part de la nostra realitat personal en els propers quatre anys.
En democràcia qualsevol opció és legítima, podem compartir-la o no… és legítim defensar qualsevol formulació, però el que cal es fer-ho. Cal participar, cal expressar l’opinió o potser fins i tot votar en blanc si cap d’aquestes polítiques ens satisfà, però el nostre futur depèn de la nostra participació. Jo us convido a participar, a votar per el canvi, per la seriositat, per un bon govern, en definitiva… a votar per l’Artur Mas