dimecres, 1 de desembre del 2010

COMENÇA UNA NOVA ETAPA

Catalunya i Tarragona han parlat. I ho han fet de manera alta i clara. Han dit el que volen i el que no volen. I a més a més, la participació ha estat més alta del que a priori podria semblar. Tot plegat, doncs, és una bona notícia per la democràcia.

Els resultats de Convergència i Unió han estat molt bons. I això és gràcies a una bona campanya, a un magnífic líder, l’Artur Mas, i a un enorme exèrcit d’homes i dones que han fet possible mantenir encesa la flama del catalanisme en temps molt difícils.

Però les eleccions són quelcom més. Unes eleccions es guanyen no solament amb militants i simpatitzants sinó també amb persones que decideixen dipositar la seva confiança en una força política. I això és el que ara ha passat. Moltes persones a Catalunya i a Tarragona han dipositat la seva confiança en nosaltres. Cal donar-los les gràcies, i ser molt curosos en l’administració d’aquest dipòsit d’il·lusions i d’esperances. El camí de Convergència fins aquí ha estat llarg i feixuc, però el camí que queda per fer en el govern del país, també serà llarg i feixuc, doncs la situació general no és gens fàcil.

Catalunya necessita ara, no solament un govern fort, i així serà sens dubte el govern que liderarà l’Artur Mas així, sinó que necessita la responsabilitat individual de tots i cadascun de nosaltres. El més important és que en aquests moments tan decisius, tots i cadascun de nosaltres estem on estem, estem cridats a donar el millor. A l’empresa, a l’escola, a l’universitat, a l’ajuntament o al govern, tots hem d’empènyer per aixecar el país, avui més que mai Catalunya és feina de tots. És un deure patriòtic.

Catalunya ha votat pel canvi. I Tarragona també. Els socialistes cotitzen a la baixa pels seus propis errors. El tripartit ha estat escombrat. Però ara també ells tenen la responsabilitat de fer la seva part de feina. Amb tots i amb el treball de tots farem possible el redreçament del país.

Comença una nova etapa, fins i tot m’atreviria a dir que comença a governar una nova generació que té les idees i els objectius molt clars. Avui comença el demà.

Permeteu que acabi, recordant als companys que ja no són aquí, però que segur, que siguin on siguin, i amb una rialla al cor ens observen i s’alegren del nostre èxit. Ells són dels que sempre varen treballar i ara estarien disposats a tot. Jo els vull dedicar aquesta victòria. Al Francesc Ventura, recentment traspassat, i sempre, sempre i sempre, al Juli.