dimecres, 6 d’octubre del 2010

Model sanitari a Tarragona?

La Consellera Geli ha inaugurat les Urgències noves de Joan XXIII, i una bona part d’aquestes no funciona. La veritat es que el balanç en matèria de sanitat del tripartit en set anys de govern a Tarragona es mes aviat escàs.

Pedaços i reformes a Joan XXIII i un CAP, el de sant Salvador.

Això si, com sempre, moltes promeses, molts milions d’euros que han de venir, i molta planificació a mig i llarg termini.

Mentre això passa a Tarragona, la setmana passada a Reus s’inaugurava un hospital nou de trinca.

Aquest hospital, molt més gran que cap altre del nostre territori, lògicament sols podrà créixer i ser eficient si pren serveis sanitaris dels que actualment es presten a Tarragona.

No cal dir que aquest Hospital de Reus serà gestionat per una empresa pública que es diu SAGESSA ( empresa de l’Ajuntament de Reus), d’on provenen una bona part dels directius que prenen les decisions en la Conselleria de Salut del govern tripartit.

Com també es d’imaginar, si el tripartit perd les eleccions catalanes, molts d’aquests alts càrrecs ja tindran feina assegurada a l’empresa SAGESSA.

Si a tot aquest panorama i sumem l’immens desgavell organitzatiu intern de la pròpia Conselleria i les seves diferents estructures, tindrem una bona fotografia de la Sanitat Catalana “made in President Montilla”

Tot aquesta situació es greu, molt greu, i el nou govern que surti de les properes eleccions catalanes, es trobarà amb un autèntic desgavell pressupostari, on amb prou feines es podran pagar les nòmines del desembre i les factures dels proveidors., i si algú pensa que aquesta és una afirmació agosarada, que parli amb els treballadors públics de la nostra sanitat, i en tindrà mes dades i confirmacions.

El que a Tarragona es especialment greu, és el paper que juga el Sr. Ballesteros en tot això: No fa res, no diu res i somriu com sempre als que ens estant traient el “pa del cistell” com es diu de forma planera.

Que se n’ha fet del Pla de Ciutat de Salut signat a primers de legislatura amb la Generalitat? pot fer-ne balanç el Sr. Ballesteros, o tot plegat torna a ser fum?
Sr. Ballesteros, tant difícil és generar un model i un pla Sanitari de futur per la nostra ciutat?

Tant difícil es asseure en una taula els diferents actors i professionals de la nostra sanitat, i treballar conjuntament amb ells?

Tarragona està perdent moltes oportunitats per la falta de decisió, valentia i lideratge d’aquest Ajuntament i d’aquest Alcalde.

Trist balanç també per el Sr. Ballesteros, que al final d’aquesta legislatura, la cosa més important que haurà fet serà inaugurar el Corte Inglés, que va aconseguir el govern de CIU, això si, lluitant amb Reus per aconseguir-ho.

Fem-nos una pregunta molt senzilla: el Sr. Ballesteros ho hagués aconseguit?

Si la seva resposta es que no, és clar que necessitem un canvi, a Catalunya i a Tarragona.