dimarts, 20 d’abril del 2010

3 anys, 3 intendents de la Guardia Urbana

No per casualitat, i sí seguint les ordres dels seus responsables polítics, els efectius de la Guàrdia Urbana s’han dedicat en primer lloc a posar multes indiscriminadament i pel que sembla darrerament a perseguir i sancionar petites accions incíviques.

No dic que no s’hagi de sancionar segons estipulin les ordenances de l’ajuntament, però a Tarragona estant succeint delictes i Ballesteros destina els efectius a fets que no pertanyen al Codi Penal.

La darrera setmana els mitjans ens mostraven la inquietud i la por que senten els botiguers davant robatoris i atracaments que pateixen als seus negocis, amb ferits inclosos.

La veritat és que aquest govern no ha tingut mai rumb definit en matèria de seguretat, i la prova és que s’ha canviat d’intendent de la Guardia Urbana tres cops en tres anys, però en aquests moments a la Guardia Urbana es segueixen criteris polítics, no deixant que mani qui ho ha de fer, els tècnics.

Mentre el sr. Ballesteros dirigeix la guàrdia urbana a perseguir infraccions administratives, es produeixen delictes sense la vigilància necessària dels agents.

Però el més curiós de tot, després d’aquests darrers fets, és que el 16 d’abril ens ha arribat al nostre grup municipal un escrit del sr. Castillo, on opina que: “Molta part de la sensació subjectiva d’inseguretat ve marcada per petits i nombrosos actes incívics de poca rellevància penal però molt molestos per a la ciutadania. Creiem que aquesta problemàtica s’ha de treballar des de la vessant educativa abans que la sancionadora”. Altre cop les paraules esdevenen molt llunyanes de la realitat que ens toca patir.

I a més, en aquest escrit ens explica que una AAVV de la ciutat, ha proposat amb molt bon criteri a tota una àrea de mobilitat, en la que hi treballen uns quants càrrecs de confiança, instaurar la figura dels Agents Cívics, i que per això s’ha de crear una comissió d’estudi...

Sr. Ballesteros, la figura dels Agents Cívics, amb aquesta o una altra denominació CIU l’ha defensat i la portàvem al nostre programa, perquè a nosaltres si que ens preocupa, i molt la seguretat dels ciutadans.

Joan Aregio - Portaveu Grup Municipal CiU Tarragona

1 comentari:

Anònim ha dit...

A veure si vostè s'aclareix, Sr. Aregio. Els 'urbanus' s'han de dedicar a perseguir delictes o han de fer de 'serenus'?