dilluns, 22 de febrer del 2010

L’ENSENYAMENT A TARRAGONA

Article publicat a Diari Més

Fa pocs dies tornavem a llegir a la premsa notícies sobre l’Institut Tarragona 2. Llegíem que s’havien presentat més de 2.400 signatures a l’Oficina Municipal d’Atenció al Ciutadà reclamant que no s’endarrereixi l’inici de les obres d’aquest institut.

En la mateixa notícia, també fa referència a que es demana al Grup Parlamentari de CIU que no s’oposi a aquesta construcció.

Doncs bé, nosaltres, des del grup municipal de CIU a Tarragona, si ens hem mostrat reticents a aquesta ubicació es perquè quan es van oferir aquests terrenys al Departament d’Educació de la Generalitat per construir-hi l’Escola Oficial d’Idiomes, tothom hi va estar en contra, tant el Departament d'Ensenyament que deia que era un espai massa petit, com els veïns que intuïen greus problemes de mobilitat al barri.

Nosaltres no hi hem votat mai en contra, repeteixo mai, perquè no podem estar de cap manera en contra de construir equipaments educatius, però la nostra abstenció en el vot cada cop que s’ha tractat aquest tema en el Ple de l’Ajuntament, ha estat motivat pels problemes de mobilitat que pot crear aquesta instal•lació, i així ho manifesten els veïns de l’Associació de Veïns, així com el poc diàleg que l’Ajuntament ha tingut amb aquests veïns.

Des de CiU volem manifestar la nostra preocupació no tan sols per les famílies que reclamen la construcció d’aquest IES Tarragona 2, que ha començat a funcionar aquest curs 2009 -2010, sinó per totes les famílies de Tarragona que tenen els seus fills en escoles que funcionen amb aules prefabricades i de manera provisional.

Perquè són moltes les escoles que estan funcionant de manera provisional, en tenim a Llevant, a Ponent, al Centre, per tot arreu, i entenem la preocupació dels pares dels alumnes de l’Institut Tarragona 2, per l’espai del qual poden disposar els seus fills, però nosaltres també patim per tots els altres nens i nenes de la ciutat que estan en condicions similars que els de Tarragona 2.

Ja fa temps que els responsables del govern d’aquesta ciutat són del mateix color polític que els responsables de la Generalitat, i es suposava que això seria positiu, i serviria per desllurigar els problemes existents d'ambdues administracions.
És per això que es fa tan difícil entendre el perquè a aquesta ciutat li costa tant trobar la complicitat del govern, suposat amic, de la Generalitat.

Joan Aregio Navarro
Portaveu Grup Municipal CiU Tarragona