dilluns, 22 de febrer del 2010

AQUÍ I ARA…PERQUÉ EL 2022 POTSER ENS ALLUNYA DE LA REALITAT

Article publicat a La Ciutat

El passat 20 de gener l’alcalde Ballesteros, en una posada en escena magnífica i segur que gens barata, va posar de manifest un gran exercici de màrqueting polític.

L’eix central de la conferència en fou l’anomenat Pla Tarragona 2022, que en teoria ha de recopilar tots els plans estratégics de la ciutat en un de sol.

A la pràctica es com quan s’ordenen els papers d’una taula de despatx, que mentre els tenies a sobre hi estaves treballant, però un cop apilats no deixen de ser els mateixos papers però ara son tots al mateix lloc, corrent el risc de que si abans els visualitzaves, ara els tens uns tapant-se als altres.I el més rellevant de tot...la data, el 2022, ni més ni menys que 12 anys.

A mi m’agrada moltíssim ambicionar el millor dels futurs per la meva ciutat, i la Tarragona que plantegem des de CiU va fins i tot més enllà del 2022, però no em veig amb capacitat per mostrar davant de la ciutadania la gran pastanaga del futur quan els reptes són aqui i ara, quan ens enfrontem a una guerra contra l’empobriment del país, quan la política de gastar més i apujar els impostos és la solució al que està passant, mentre deixem de banda l’atur imparable i la destrucció del teixit productiu del país.

Així no arribarem al 2022.

És llavors quan he d'alçar la veu per dir que va sent hora que plantegem polítiques valentes de resolució de la crisi, que és el que de veritat interessa als ciutadans, que comencem a potenciar els empresaris i treballadors d’aquesta ciutat, que des de les administracions generem economia real cap a la ciutadania, que ens responsabilitzem de contenir les despeses i d’ajudar a que tothom se’n pugui sortir millor.

No m’expliquin que hem de fer al 2022, expliquin que tenim previst fer abans de que acabi l’any amb l’atur i les empreses, els impostos que ens han pujat i les desbocades despeses municipals.

I si es per solucionar aquests temes allà estarem un servidor i CiU, pels problemes reals que requereixen solucions valentes, amb voluntat d’arreglar el present, no de publicitar el futur.

Joan Aregio Navarro
Portaveu Grup Municipal CiU Tarragona