dilluns, 10 de març del 2008

L’ESTRATÈGIA I LA TÀCTICA

Han passat les eleccions i ha guanyat Zapatero. Felicitats doncs als guanyadors. Però entendreu que avui no vull parlar de Zapatero, ni del PSOE, sinó dels resultats de CIU, que com podeu imaginar, crec que son més que bons, tenint en compte “la que està cayendo”, (bipartidisme, por al PP, españoleo, esdeveniments dels darrers dies, etc), i del nacionalisme català en el sentit ample, es a dir CIU i ERC. Està clar que el resultat d’Esquerra és dramàtic, i aquí ve l’explicació del títol, no per tàctica si no el que és més greu, per una estratègia totalment equivocada, que alguns ja havíem advertit a amics (que també tinc) a ERC.

És possible que els gurus d’esquerra i en especial "El Gran Timoner" (petit homenatge a Mao o a Carod, depèn del carinyo de cadascun) vulguin vendre a la seva gent, que això és el bipartidisme, que és fruit de la situació actual, etc, però, no, no és això companys, no és això, que deia el cantant, l’error és de base, d’estratègia radicalment equivocada. No pot un partit nacionalista, moure’s i participar en l’eix esquerra/dreta enfront una Espanya cada cop més forta, i també més forta a Catalunya. Ja parlarem de dretes i esquerres quan siguem independents!!.

L’intent infantil i pueril, de redimir Catalunya mitjançant les poblacions dels cinturons industrials de les nostres ciutats, que porten més de quaranta anys a Catalunya i encara parlant castellà!!, que vibren amb “la Selección”, “la nuestra” i més coses que no dic, de cop i volta vegin la llum, i demanin l’independència de Catalunya, i passin de votar Felipe González a Carod Rovira!!!!! Em sembla si mes no una humorada, de conseqüències gravíssimes.

Catalunya és el que és, i els nacionalistes que volem acabar decidint que volem fer amb el nostre país, no podem anar de viatge, amb qui no respecta res de tot això. El primer greu error va ser fer President a Montilla, que és del PSOE, com tots i després d’això tot és possible.

Pactar, és possible, però després, cadascun a casa seva. Pensar que els vots d’esquerra, han passat de l’ independentisme, (o això almenys diuen) al Partido Socialista Obrero Español, és per pensar-hi. A nosaltres, a CiU se’ns pot acusar de moltes coses, i algunes amb raó, però mai, mai, vam posar la Generalitat en mans de partits obedients de Madrid, mai, repeteixo.

Ara que això ha quedat com ha quedat,( per cert, la terra de Carod, Benach i Bargalló, sense cap diputat!!) veurem si tots reflexionem, però, amics d’esquerra, dos darreres reflexions, primera: no fareu mai el “sorpasso” a CiU, segona reflexió l’adversari no és CiU, l’adversari és l’España plural en totes les seves formes, fins i tot, les que tenen talante.

11 comentaris:

mossèn ha dit...

felicitaria a tots els que han anat a votar ... perquè els que han sortit escollits ... no c pas si arreglaran alguna cosa !!! ... salut

Anònim ha dit...

Si haguessin posat el Renyer en lloc de l'Aragonés ara ERC de Tarragona serià al Congrés de Madrid.

Unknown ha dit...

Tens raó en tot el que dius, ERC s'ha encarregat de fer del psoe els bons i del pp el dimoni. Dretes i esquerres a la española, això és el que ha aconseguit erc per Catalunya. Això els catalans no ens ho podíem creure fa cuatre anys. Convergència és l'únic partit nacionalista i seriós que pot lluitar pels interessos de Catalunya. Treballeu força que sou els únics que podeu defensar els interessos del nostre país. Felicitats pel resultat,

Anònim ha dit...

Doncs sí Joan, fas bé de donar-te un bany de masses!

Unknown ha dit...

Una cosa que hauria de ser tant senzilla com poder posar el CAT a la "xapa" de matrícula no es va aconseguir durant la passada legislatura.

ACONSEGUIREM FITES MÉS ELEVADES?

Pregunto...

Anònim ha dit...

Joan, vist els resultats, previsiblement pasaran coses al Govern i per tant entre els socis del tripartit. Recontant els regidors que governen (molt malament) en son 12 psoe + 2 ERC i l'oposició 8 CiU i 4 PP, bastaria que 1 de ERC s'abstinguès i l'altra recolçes una moció de censura i es podria canviar el govrn de la ciutat. Crec que Tarragona sortiria guayant.

La casa de Pinel ha dit...

señor aregio gran entrevista la del jordi sendra al diari el punt.
muy acertado lo del barraquismo.
salud

Unknown ha dit...

Haurem de buscar l'entrevista... No conec a Jordi Sendra però una cosa puc dir-vos: crecque és sincer, doncs com molts de valtrus, quan es va destapar tot lo del Poum vaig escoltar-lo a Tarragona Ràdio i va reconèixer que no se l'havia llegit. Això pot sobtar, pot ser criticable, però és sincer, no?

Anònim ha dit...

Pinel, las cosas por su nombre, haz una colección de fotos de los sitios afectados de realojamiento y lo entendremos.
Además que significa que ahora digan que se obligara a un Plan de Mejora Urbana, quien lo paga cuantos n os costara, que plazo hay, que pasa si no se "mejora" quien define la "mejora".

Unknown ha dit...

Penso que seria interessant un post sobre el tema de transvassament encobert d'aigua a Barcelona i on facis cinc cèntims del canvi de posicionament de CiU des de l'època del PHN a ara, en tot cas un canvi a millor.

Res a dir sobre el posicionament del PSC, doncs crec que Borrell també tenia projectes transvasistes, però trobo molt curiós el seguidisme d'ERC que defensant aquests transvassament encobert s'allunya del que predica.

Joan Aregio ha dit...

Pinel,les generalitzacions sempre son dolentes, però no negaràs que la zona del costat de casablanca (a prop de la piscina del Tarraco) es una zona de barraques, i que la gent que hi viu, mereix unes vivendes més dignes. L'antic POUM així ho preveia, aquest, ja veurem.
Si em permets un altre comentari, més general:les ciutats tenen dret a millorar el seu parc d'habitatges i el seu entorn, que no és altre cosa que millorar les condicions de vida dels ciutadans. I aixó no sempre ha de quedar sols en mans de l'iniciativa privada si no que es necesari planificar-ho des de l'administració.