dimarts, 22 de gener del 2008

L'autocomplaença de l'alcalde

Una conferencia d'un dirigent polític, sempre té tendència a l'autocomplaença, a mostrar el got sempre mig ple i a ignorar els errors que es cometen. Potser és humà. Potser forma part del joc. Però el que no és de rebut, és atribuir-se els èxits dels altres sense, ni tan sòls, fer esment dels qui han estat els veritables protagonistes d'aquests èxits.

Aquesta és la sensació que ens queda a molts de nosaltres desprès de llegir la conferència de l'alcalde sobre l'estat de la ciutat. Tot allò que especialment il·lusiona al Sr. Ballesteros, com per exemple els plans especials de Camp Clar o de la Part Alta, o tot els projectes que ell diu desencallar amb la seva gestió, com per exemple la Façana Marítima, la Tabacalera, el Banc d'Espanya, el Mercat Central, o projectes importants com la descentralització administrativa, per exemple les oficines de l'Ajuntament a Torreforta o a Sant Pere i Sant Pau, són tots projectes que van néixer sota el lideratge de l'equip de govern anterior.

És a dir, el Sr. Ballesteros ens obsequia amb allò que no és seu, això sí, mentre s'apropia de l'obra feta per CiU, no té cap vergonya en criticar a qui va proposar aquests projectes. Projectes nascuts amb l'únic objectiu de millorar la vida de la gent de Tarragona i propietat exclusiva dels ciutadans i ciutadanes de Tarragona.
Sembla que estem davant d'una competició per veure qui té més idees. Doncs no, el que necessitem saber és qui és capaç de liderar-les I gestionar-les millor. Però allò que més sobta de la conferència és quan ens parla de futur, és a dir, allò que ens promet, tant en l'àmbit material, com en l'àmbit moral.

En l'àmbit material, jo no sóc qui criticarà qualsevol cosa que millori la nostra ciutat, però crec que val la pena que esperem a veure si les promeses es compleixen o no. Això sí, els recomano que repassin o recordin els pressupostos a quatre anys que ens va presentar el Sr. Ballesteros ara fa tot just un parell de mesos, i mirin si el que promet és allí. Si no hi és, mal futur tindran les promeses del Sr. Alcalde.

Però el més sorprenent ha estat la seva crida al tarragonisme, després d'anys i anys de que ell, i els socialistes en general, han fet tota la mofa i l'escarni que es pot fer, d'allò que millor va fer l'alcalde Nadal i als governs de CiU: canviar l'ànima i l'esperit dels tarragonins i tarragonines. Sorprenent, però en tot cas, Sr. Ballesteros, benvingut a l'amor per Tarragona. Per damunt de tot, dels nostres partits, o fins i tot dels mesquins interessos polítics per guanyar eleccions. Llàstima que arribi tard, Senyor Ballesteros. Molt mal ja està fet.

5 comentaris:

sdas ha dit...

És evident que havia de nombrar bastantes coses que s'han assolit gràcies a CiU i intentés apropiarse-les, fa 6 mesos que governen i les coses que destaquen a la conferència son les fetes per l'anterior govern, que son de les que més pot fardar. De moment haurem de seguir sentint al senyor Ballesteros parlar de futur, projectes futurs, petites grans coses... De totes formes me'n alegro que el senyor Ballesteros (ni que sigui apropiant-se) destaqui el que s'ha fet bé a Tarragona i l'encoratjo a defensar els interessos de Tarragona per davant dels del seu partit (o sigui, els de barcelona), tot i que em temo que no passarà pas.
També curiós com dius, que parli ell ara de tarragonisme...

Unknown ha dit...

Això de les petites coses està molt bé, com bé està pasar de la teoria a la pràctica doncs hi ha tantes petites coses desgavellades a la nostra Tarragona.

Tornarem a vèncer! ha dit...

Totes les conferències són d'auto complaença, incloses les que feia l'Alcalde Nadal... no creus??.
Tots teniu els mateixos "tics", que, per altre banda, entenc que són necessaris.
Salut!

Dani Juárez ha dit...

Hola a tothom!

Després de que tants m’insistíssiu en que m’obris un bloc finalment m’he decidit a fer-ho.

Espero que us agradi i que es converteixi en un espai agradable on l’intercanvi d’idees i opinions sigui el protagonista.

http://danijuarez.blogspot.com/

Moltes gràcies!!

Dani Juarez

Cèsar Llamborda ha dit...

Ara que estem arribant a les 100.000 visites hem pensat en que vas ser dels primers polítics a parlar del nostre blog... amb un post prou sincer en la web que tenies abans;i no se,m'ha vingut al cap de compartir aquest pensament...