dilluns, 21 de gener del 2008

Si es dóna la gran coalició? Què faran ? Què diran?

Hi ha coses que el temps no canvia, perduren intactes i al contrari, les fa més vidents.

Ja ho deia Josep Pla: "El més semblant a un espanyol d'esquerres és un espanyol de dretes".

Tot aprofitant els suposats avantatges de la TDT, aquests dies he vist a la CNN l'entrevista efectuada per lñaki Gabilondo a un dels pares de la Constitució, que posteriorment va ser President del Congrés dels Diputats i actualment és el rector de la Universitat Carles III de Madrid, parlem del Sr. Gregorio Peces Barba.

Val a dir, que sempre resulta gratificant escoltar a persones d'aquest nivell intel·lectual, ell s'expressa amb un llenguatge ric, sintaxi perfecta, aconseguint i oferint-nos així, respostes fermes, contundents, lògiques i clares.

De l’entrevistador cal recordar que és un home ubicat de forma descarada a l'orbita de l'actual govern socialista i, aquest fet, no esta renyit amb la seva professionalitat. En el decurs de l'entrevista es va fer un repàs als temes de rabiosa actualitat i vaig quedar-me amb la resposta del NO pausat i contundent que va donar el Sr. Peces Barba a la pregunta: "Si Espanya es trencava tal i com afirma el discurs del PP".

Dit això, i sense cap variació en el seu to per matisar aquesta afirmació tant contundent, va afegir: "Que ell creia, però, que en primer lloc s'hauria d'haver reformat la llei electoral, després la Constitució i en darrer lloc, la reforma dels estatuts, i va acabar la seva reflexió dient que ja serà el Tribunal Constitucional el que posarà (en el cas del nostre estatut) les coses al seu lloc.

Tot això ho va dir mantenint un to seré i elegant, però l'etzibada és contundent, i venint de qui bé cal tenir-la molt en compte.

La reforma de la Llei electoral és un vell somni de molts dels integrants del Partit Popular i dels seguidors del Partit Socialista, la volen reformar per tal que els "nacionalismes perifèrics" no tinguem capacitat de decisió al Congrés dels Diputats, és a dir, cap capacitat de decisió en els afers d'Espanya.

I com ho pensen fer? , doncs promovent la gran coalició entre PP i PSOE. Ja es senten veus, a la “Villa” i “Corte”, que la promouen.

A casa nostra els socialistes continuen instal·lats en el vell discurs de: o ells o la fera del PP. Però tal i com està el pati, amb uns resultats tant previsiblement ajustats, no estan en condicions de descartar la gran coalició.

Ells que sempre ens retreuen el nostre pacte amb el PP, i amaguen el suport que vam donar, en el seu dia, al Sr. Felipe González, ara els hi hem d'exigir, que deixin el discurs del "llop i les ovelles", que es mullin i que ens diguin que farien en el cas de que la "gran coalició " es donés.

Què farien els socialistes de Catalunya, i els de Tarragona en particular? Els electors tenim dret a saber-ho.

Nosaltres ja hem afirmat que no podem, per dignitat nacional, pactar amb el Partit Popular. Estan els socialistes en condicions de fer aquesta afirmació?
Sincerament, continuo tenint molts i molts dubtes. Hi ha coses que el temps no canvia.

Per seguretat, votar en clau catalana, és la única solució.