dimarts, 18 de desembre del 2007

Sobre el control dels mitjans

Dues noticies molt inquietants, que en aparença no tenen res en comú entre elles però que denoten un mal estil de fer política. La primera, les declaracions del membre de “l’aparell” socialista el Sr. Joan Ferran fetes a un mitja de comunicació barceloní, on es despatxà a gust en contra dels professionals de T3 i Catalunya Radio, titllant-los d’estar al servei del nacionalisme “pujolista”.

Aquestes declaracions no les fa cap dirigent d’un país amb els que ens vulguem homologar, i si, les fes, d’immediat seria rellevat de les seves funcions tant institucionals, com de partit. Aquí, malgrat les crítiques rebudes de totes les forces polítiques (menys PP, ciutadans curiosament) i dels col·legis de periodistes, el PSC, no l’ha desmentit ni l’ha cridat a l’ordre. El silenci del secretari general de PSC i President de la Generalitat és molt i molt preocupant. Recordem que va ser ell qui va introduir aquesta manera de “tractar” als mitjans de comunicació amb l’episodi conegut com el cas “Barbeta”. Tot plegat, lamentable.

L’altra noticia és que el regidor de mobilitat del nostre Ajuntament, el Sr. Castillo va presentat els seus plans per a la EMT, més ben dit, no va presentat res. Tot i que quan eren a la oposició els socialistes havien de posar “potes amunt” aquesta empresa, no ha estat capaç de presentar cap proposta, cap idea per eixugar el dèficit i millorar el servei (per cert, l’altra els ciutadans entrevistats al Diari, es mostraven satisfets amb el servei que reben de l’EMT).

On es troba el nucli d’unió entre ambdues noticies, aparentment tant dispars? Doncs que pels socialistes l’important és arribar al poder a qualsevol preu, (la demagògia que van fer amb l’EMT va ser brutal quan era a l’oposició) i no dubten en utilitzar els mitjans per sembrar qualsevol ombra de dubte. Però quan arriba al poder el que volen es posar els mitjans al seu servei.

Ara quan governen, no saben que fer, no saben que dir, per això, i aquí resideix el nexe d’unió, ara els convindrien uns mitjans dòcils, submisos i al seu servei. És el seu estil de fer política el del control absolut de la societat. Segur que el Sr. Castillo aplaudeix amb entusiasme al seu company Ferran, i deu dir, si les teves paraules fossin realitat, jo dormiria millor, i no m’hauria de preocupar en resoldre els problemes de la gent, a la que no tinc res per dir.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Agafeu-vos ben agafats els calçotets perquè arriba el PSC amb el seu estil propi. T'ho diu el veí d'una ciutat que porta 28 anys amb el mateix partit al poder i que dia a dia veu reduïda la seva pluralitat informativa.

A nivell nacional també es comencen a sentir els efectes. I després et vindrà a Tarragona Joan. Estigueu preparats per fer una forta oposició amb el tema pluralitat informativa, perquè per poc que puguin o que els deixeu, començaran a sectaritzar-ho tot.

Mobilitza al teu grup municipal i reseu un parenostre perquè el 2008 no col·lapsi Tarragona del desastre.