dimarts, 4 de desembre del 2007

Pel dret a fer-nos sentir.

Dissabte passat els catalans ens vàrem manifestar. No cal entrar en l’absurda guerra de xifres, però vam ser molts i molts milers d’homes i dones que vam voler expressar el nostre malestar, pel seguit de situacions que s’han produït en els darrers anys en el nostre país, i que tenen a veure amb la nul·la inversió del govern de Madrid a Catalunya.

De tot això, el que més va influir als ciutadans a participar-hi va ser el menys preu que el govern del Sr. Zapatero ha tingut envers nosaltres. No ha complert res del que va dir.

Ell que sempre ens parla de tolerància, d’enriquir la democràcia, no ha dubtat en utilitzar de forma barroera els “diners públics”, per amagar les vergonyes de la seva ministre de foment, i evitar així que fos reprovada, en un exercici d’higiene democràtica pel Congrés dels Diputats. Els catalans estem farts d’aguantar, i veure aconseguir el president del govern el suport dels nacionalistes bascos i gallecs a cop de “xec”, és un greuge que no ens mereixem.
A més d’estar mal servits paguem per que ens continuïn menyspreant (el gest del Zapatero fa augmentar l’espoli fiscal).

I el PSC, que ha fet i que diu? Res, calla i assenteix el que els manen i imposen des del carrer Ferraz. I els socialistes de Tarragona, ho fan encara pitjor, doncs no són capaços ni de defensar als centenars de tarragonins que s’han vist i es veuran afectats per la manca d’un servei ferroviari eficaç.

10 comentaris:

Jobove - Reus ha dit...

que ens pot dir sobre aquesta noticia:

Artur Mas, ha afirmat que no "descarta" un pacte amb el PP després de les properes eleccions espanyoles, sempre que aquest retiri el seu recurs presentat al Constitucional contra l'Estatut del Principat, tot i tenir en compte que "cal veure qui guanya aquestes eleccions a Espanya". Mas ha fet aquestes afirmacions en una entrevista concedida a la cadena de televisió espanyola Telecinco. Segons el cap de CiU, si el PP aturés el recurs contra l'Estatut, estariem davant "un nou PP, que ja no seria el que coneixem".

Mas ha aclarit també que CiU no descarta "cap porta" en el tema de pactes postelectorals, tot i que la condició que la coalició ofereix al PP per a considerar un pacte amb el seu partit és la retirada, com ja hem dit, del recurs contra l'Estatut. El líder convergent també ha volgut recordar que CiU no vol arribar a cap acord amb un partit que "intenti disminuir l'autogovern de Catalunya", i que faci una política exactament contrària a la que CiU defensa.

Anònim ha dit...

Crec que a la blogsfera reflexionem tots massa sobre el mal fer del PSC-PSOE en aquesta crisi.

Fem memòria històrica Joan? Recordes el dia que el PSC va assumir la federació amb el PSOE? Tu millor que jo, segur que sí. Des de llavors la subordinació dels socialistes catalans al grup parlamentari del PSOE ha estat constant.

I ara ens vé de nou que passin de Catalunya?

mossèn ha dit...

sempre es tendeix a fer-ho tot malament ... serà qüestió dels gens ??? ... salut

Oriol ha dit...

Tens tota la raó Joan, mentre hi havia molts usuaris a Tarragona afectats pel caos dels trens que havien de pagar-se igualment el bitllet, sentien o llegien per premsa que els que tenien els mateixos problemes a Barcelona, anaven sense pagar res. A tot això, que ha fet Ballesteros? Com dius, res de res, callar i no demanar en cap moment la gratuïtat del servei com si va fer CiU, no sigui cas que algú del PSC s’enfadi amb ell.
Tant que diuen que treballen per les persones, poc a poc anem veient com se les gasten, sinó a veure com justifiquen la pujada de sous del 37%, la pujada de la brossa un 10% i en canvi la baixada dels diners destinats al lloguer jove, entre altres coses.

Anònim ha dit...

Va ser una manifestació de catalans, de gent normal i corrent, de famílies i persones que van anar perquè hi volien anar. Contràriament al que passa en moltes altres manifestacions, no va existir cap mena de manipulació sinó que, senzillament, la gent està farta i ho va dir sense escridassar ni fer malbé res.

Molt interessant veure que ni sindicats ni PSC van dir res. Ja sabem com són però és bo que ho manifestin de forma tan diàfana perquè encara molts es pensen que uns i altres defensen "els treballadors" o "la ciutadania". Res més lluny de la realitat: només defensen el seu interès i aquest és el poder. Si els treballadors es queden sense tren per a anar a la feina o han de fer cues de dues hores, cap problema, UGT i CCOO callen com a "putes".

El PSC no diu ni piu i els d'Iniciativa van a la "mani" dient, com sempre, que la culpa de tot és de CiU. La seva solidesa argumental fa venir esgarrifances.

Joan Aregio ha dit...

Maria de Reus. tinc la seguretat i la convicció de que no pactarem amb el PP baix cap circunstància.
Un altre cosa és si PP i PSOE poden arribar a pactar, si els resultats son molt ajustats, i ens volen fotre.Aixó seria sens dubte el més perillos per Catalunya.I no pot descartar-se.

Dessmond ha dit...

Les manifestacions no serveixen de gaire no són per posar els fonaments de la Casa Gran. Entre els xorissos de fora i els autòctons tota aquesta diada pot quedar absolutament en no res.

Artur ha dit...

La seguretat de que CiU no pactarà amb el PP dóna ales als socialistes. CiU ha de mantenir-se lliure de dogalls i cadenes. Catalunya ha aconseguit més quan els governs centrals han estat en minoria. Les majories al Congrès són despòtiques per Catalunya.

Ara recordem sempre que el PP ha portat al constitucional el nostre estatut i ha aplaudit el d'Andalusia (patètic), però també caldria recordar que el tàndem Felipe-Guerra van voler portar Jordi Pujol a la presó.

Oriol ha dit...

té la mà maria-reus, crec que el pacte que comentes està totalment descartat. El partit popular no retirarà tal recurs del constitucional, i per tant nosaltres tampoc pactarem amb ells. Era una forma de deixar clar, que no hi ha cap intenció de pactar amb ells.

Per altra banda, caben altres possibilitats de pactes a les eleccions espanyoles per part de CiU amb altres formacions polítiques,les quals tenint en compte els resultats de tots els partits s'estudiaran,però no sé quin interès sempre en preguntar pels possbles pactes amb el PP, ja que tant ERC com PSC estàn governant amb ells ara mateix en diversos municpis de Catalunya i aquí no passa res.

Només cal esperar uns mesos i veuràs com el pacte CiU-PP no existeix.

Anònim ha dit...

1-DISCULPES
2- QUE ENS DEIXEU SENSE CONVENI PER AL MORRO
3- SAPS I SABEU LA PROPOSTA DEL ASSESOR DE PERSONAL
4-SAPS I SABEU QUE SOU SOCIALISTES
TANT I TANT QUE COSTA I ENS HA COSTAT, COM S'HA POT FER EL RUC AIXÍ
SAPS I SABEU QUE LA PALLA VA CARA