dilluns, 3 de desembre del 2007

SOBRE LA FAÇANA MARÍTIMA

El programa electoral socialista pregonava als quatre vents que la Façana Marítima estaria encarrilada en 6 mesos. La Façana Marítima de Tarragona pateix una paralització política evident i un desconcert encara més vergonyós. Avui en dia cap responsable polític de Tarragona pot donar un calendari clar i un compromís ferm per assegurar als tarragonins i les tarragonines COM serà la Façana Marítima i QUAN es començaran les obres.

L'alcalde Ballesteros va afirmar el dia 14 de Juliol d'aquest any en els mitjans de comunicació de la ciutat, que la façana marítima de Tarragona rebaixaria al mínim la seva edificabilitat. No es construirien cases per poder permutar l'operació fer-la cost zero per la ciutat. Ahir el propi Conseller de la Generalitat, Joaquim Nadal, va desmentir les paraules de l'alcalde Ballestreros. El Conseller de Política Territorial ja ha anunciat que la façana marítima de Tarragona no es pot fer sense comptar amb una part significativa d'autofinançament per part de l'Ajuntament. Mentre Ballesteros prometia que les obres les pagaria el govern central, el conseller Nadal ja avisa que si no hi ha autofinançament no hi haurà façana marítima. Un cop més desgavell, confusió i pretensions absurdes de tarannà miraculós. En Ballesteros té l'obligació de clarificar quina és la seva postura i COM pensa dur a terme la façana marítima.

El senyor Ballesteros i la resta de membres del PSC han dut a terme una campanya ferotge per desprestigiar la proposta de Façana marítima acordada per tots els grups polítics de la nostra ciutat (tanmateix el PSC), i recolzada per la Generalitat de Catalunya en un conveni signat per l'anterior Conseller en Cap Josep Bargalló. L'alcalde Ballesteros i la seva portaveu insisteixen en qualificar el projecte de Façana Marítima com a "dibuix". El projecte de Façana Marítima que CiU defensa no és un dibuix. Els corresponents informes tècnics, que el propi Jordi Llort va esmentar públicament, recolzaven la seva viabilitat tècnica i econòmica. per exemple l'informe de soterrament de la via per sota del Riu Francolí "només" té 400 pàgines.

L'alcalde Ballesteros no va dir res quan la Generalitat de Catalunya proposa un Pla Director Territorial on desapareix el projecte de Façana marítima per a ser substituït per una proposta o avantprojecte (quatre ratlles per la senyora Floria) en el que clarament no es soterra la via del tren ni al Serrallo ni als Barris marítims tal i com han denunciat els propis tècnics municipals. Aquesta proposta de Façana Marítima de la Generalitat proposa soterrar la via del tren per sota de zones habitades com són l’Avinguda del Marquès de Montoliu i el Carrer Joan Fuster que, hem de recordar, és també conegut com el barranc de l'Arrabassada. No volem acusar a l'alcalde de manca de lideratge, perquè en el fons volem creure en la seva paraula. Però un alcalde, sigui del partit que sigui, no pot deixar en mans d'un altre administració la gestió d’urbanisme de la seva ciutat. Això se'n diu deixadesa de funcions. Josep Fèlix Ballesteros ens diu que ara sí que l'Ajuntament té bones relacions amb tothom...bé si són construïdes a base de renunciar i deixar que els altres facin per ell, no són bones relacions, d'això se'n diu sotmetiment.

Queden encara uns dies per que es compleixin els 6 primers mesos de mandat del senyor Ballesteros. Poder farà, com quan en va complir 3 i tornarà a auto-qualificar-se amb notes altíssimes. Nosaltres el que volem es que compleixi amb el que va prometre a tots els tarragonins i tarragonines. Volem que ens digui QUINA FAÇANA MARITIMA TIDNREM I QUAN LA TINDREM. Estem farts de que enganyin i que justifiquin l'engany dient acusant a CIU de tots els mals de la ciutat.

Des d'aquí torno a reiterar que la millor solució és que la ciutat, que tota Tarragona faci sentir la seva veu. Torno a demanar-li a l'alcalde que es deixi estar de política d'aparador i faci política real. Que ens asseguem tots i acordem quin és el millor projecte, quina és la façana marítima que volem per la nostra ciutat i que anem a on sigui, Madrid o Barcelona, amb una sola veu. Això sí que és tarannà. Els nostres ciutadans i ciutadanes ens demanen maduresa i honestedat. Deixem doncs els projectes de ciutat fora de l'abast dels discursos buits i ofensius que fan alguns. Tarragona es mereix que tots fem un esforç. A l'alcalde li queden 8 dies per ser de debò l'alcalde de tots.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

També cal denunciar la mentida del Alcalde que en el seu programa prometia gratuïtat del bus als escolars i millora del servei, ara surten en que com la EMT té déficit no poden donar el servei promès sobre tot als seus estimats barris de ponent, com si 18 anys al Consell de l'EMT haguesin estat pesan figues. A més sobre la façana marítima el Diari diu que l'Ajuntament es queixa del "dibuix" del Pla Territorial que no soluciona la barrera del tren a la façana marítima, no preveu conexió amb l'estació de l'AVE etc. per acabar dient que no es té en compte al la ciutat i aixó amb un Pla territorial que va mereixa per part del Consistori socialista les máximas lloançes quan es va presentar. Vaja com es veu, un desastre tot plegat.

mossèn ha dit...

curiós ... salut

Anònim ha dit...

és una llastima que els partits, tots, no siguin capaços de prioritzar, a cap nivell... ciutat, comarca, país...
és una vergonya lo de la façana, lo de l'areport, les infraestructures fora de la Capital...., vostès el bipartit (ciu) va manar més de vint anys i res, ara els que manen tampoc.... així ens va a comarques... per això anar de reus a tgna és una excursió i vostè, amb família barcelonina sap que de badalona al centre de bcn hi ha set parades de metro, o sigui 15-20 minuts... de conya, no anem amb carro i "matxo" pel canto d'un duro

així ens va a pagés....
salutacions

ricardo santiago

Anònim ha dit...

Sr. Aregio:

Los convergentes tienen la rara habilidad de defender a ultranza todos los desaguisados socialistas.

Así, pues, los socialistas otorgaron la ilegal licencia del restaurante del Fortí de la Reina y Vdes. la han defendido hasta la saciedad, gastando una ingente cantidad de dinero que algún día tendrán que dar cuenta a los contribuyentes.

La fachada marítima fue otro error de los socialistas y Vdes. vuelven a defenderlo como cosa propia, llegando a justificar una inversión de 300 M€ para construir un simple apeadero ferroviario para que por él circulen cuatro trenes regionales, no más, manteniendo el cinturón de hierro sobre las hermosas playas de Tarragona.

¿Pero es qué no se han parado a pensar que ningún equipo técnico que analice esta enorme inversión autorizaría su ejecución ya que nunca sería mínimamente rentable, no ya económicamente sino también socialmente?

Espero su respuesta y seguiremos tratando el tema.

Cordiales saludos.