dissabte, 27 d’octubre del 2007

SETMANA DE CAOS ANUNCIAT

Impossible no haver previst el caos. Impossible no haver previst que el desgavell, el viacrucis que les obres del AVE suposaven des de fa tres anys pels ciutadans i ciutadanes de Catalunya acabaria malament.

Aquests senyors del govern del tripartit amb un impresentable Conseller de Política Territorial i Obres Públiques, el gironí Joaquim Nadal, que a sobre en cada intervenció pública renya als usuaris dels trens, han demostrat el que és evident per molts: són uns incompetents i uns aprofitats. Tenen una barra descomunal. Res estava preparat per poder fer front a una crisi com la que estem patint. Cap dispositiu per fer possible que el dia a dia de la gent, llur benestar ha de ser el sol i únic objectiu dels polítics, fos destorbat, ha estat estudiat per cap assessor ni cap Cap de gabinet, ni per cap Cap de Cap. Impresentables. I per Tarragona,encara pitjor: sectaris.

Ara resulta que el problema afecta només als ciutadans i ciutadanes de l'àrea metropolitana de Barcelona! O sigui els veïns de Tarragona que per treballar, per anar al metge o per fer el que vulguin, han de desplaçar-se cada dia a Barcelona no mereixen cap tipus d'ajuda. Els de Gavà sí, els de Tarragona, no. Evidentment el nostre govern municipal –i recalco això de nostre- a fet el que sol fer en aquest tipus d'ocasions: mutis pel foro, no sigui cas que queixant-se, el jefe Montilla, o el jefe Sapatero (em nego a fer el joc de Zetes), els renyin massa.

Quina veu a sortit a defensar els drets dels tarragonins i tarragonines? Ningú, que tingui la responsabilitat política de fer-ho. Nosaltres trobem intolerable que els bitllets de tren siguin gratuïts pels uns i "paganini" pels altres. Aquí encara no s'han adonat que les fronteres provincials són cosa del segle passat. Que la mobilitat és fonamental per l'economia de centenars de persones a Tarragona. Que la realitat vol que moltes persones facin un exercici de paciència bíblica cada matí per agafar el tren i anar a guanyar-se les garrofes a la ciutat veïna de Barcelona. I que aquestes persones són tant afectades com les de Gavà o el Prat, tot i que la RENFE continuï ancorada en un sistema que no vol mirar el futur. La mateixa RENFE que té unes instal·lacions a Tarragona gairebé del tercer món.

Impossible entendre què més volen aquesta gent què fem. Anar a peu? Sens dubte per qui fa discursos en els que tot queda disculpar anar a peu és una alternativa. No podem continuar així, no podem suportar més temps que el futur de Catalunya estigui compromès per culpa d'uns impresentables. Estem farts, ja n'hi ha prou! Dintre de quatre mesos tenim l'oportunitat de que el malson acabi. Només queden quatre mesos per que siguin ells qui mirin com el tren del futur per Catalunya marxa sense ells.

9 comentaris:

sdas ha dit...

És patètic el que està passant amb aquest tema. Milers de persones estan afectades pel simple fet de voler inaugurar l'AVE al desembre, sense tenir en compte la comoditat del ciutadà, i això també afecta als ciutadans de Tarragona. L'altre dia es va esfondrar part de l'estació de Bellvitge, no m'extranya que els veïns que viuen a prop de la Sagrada familia estiguin espantats.

Anònim ha dit...

¿que habeis hecho vosotros durante tantos años ..solo pasear por Madrid cuando teniais la fuerza de los votos que necesitaban tanto el Gobierno de Felipe como Aznar.
¿que habeis hecho por Tarragona ?
solo dejar crecer la ciudad a golpe de planes parciales ¿casi siempre instados por los mismos?

que duro es no ser nada mas que "politico" fracasado e ignorado hasta por los suyos

ya sabes quien soy
un saludo cordial

Anònim ha dit...

Molt bon escrit Aregio, es imperdonable que l'alcalde de diseny que tenim no hagi obert boca pels tarragonins/es que es desplacen a bcn, per favor fes que a Tarragona no facin cap tunel per encavir l'estació on no està planificada, com no som bcn no tindriem les "atencions" que té barcelona visita preparada de ZP incluida, ha estat patètic sentir a una senyora dir-li al ZP, "animo" presidente. Però de quina ejecutiva del psc han tret a la "veina".
Per l'anónim, mira sense ajuda de Madrid, a vegades amb "gracietes" de l'Elices i el propi Ballesteros, els de CiU han transormat la ciutat pequé quan hi havia el cascarrabias, no teniem ni aigua ni contenidors ni llum. Com et penses que creix la ciutat, dons a cops de plan parcials, perqué el plans generals, per ambiciosos que siguin, sempre hi ha algú que els reventa i triguen molt. Per cert he sentit que el J.L. Garcia ja està fins els nasos de tirar del carro i al damunt que l'insultin, i es retira, ja veurem que tirarà del carro.

Anònim ha dit...

Un cap de l'oposició té que controlar la gestió i donar alternatives, cosa gens habitual en els socialistes que van al "derribo" i "cuanto peor mejor".

Aregio, no entenc que sense haver ensenyat la targeta bancaria del Gustavo, acceptis segons Diari del diumenge, que la targe és un teletec i en quansevol cas no deixa de ser una targeta a càrrec de l'Ajuntament i a favor d'un del psc, per molt de cap de gabinet que sigui. Tens algo que dir.

Blas Jesús Sánchez González ha dit...

A Tarragona ho vam fer mig bé.

Al menys, l'estació no passa per sota les nostres cases.Però ara hem de buscar la connectivitat amb l'estació.

Blas Jesús Sánchez González ha dit...

Pel que fa al tema de que ho tenim molt malament per anar avui per avui a Barcelona, només dir que és una veritat com un temple.

Anònim ha dit...

Estic d´acord amb l´Àlex, no és patètic, sino tercermunista, el que està passant amb les obres de l´AVE a Barcelona. Algú recorda problemes similars a Madrid? O a Sevilla?

El problema és que després a les generals el PSOE tornarà a guanyar les el.leccions amb els vots que treu a Catalunya, que són els que els fan guanyar, no ho oblideu?

Hi ha hagut manifestacions? Perquè lo d´ahir a les 19H. a la Pl. Sant Jaume era una reunió, no una manifestació nombrosa ni molt menys una mostra del desencís de la població. La gent surt cremada per la tele, pero després a l´hora de queixar-se es queden a casa i, quan toca votar, o no hi van o es deixen enganyar de nou amb quatre anuncis del ZP.

Mentre la gent no tingui capacitat d´anàlisi i no es deixi manipular aqui no hi hauràn canvis.

Òscar

Anònim ha dit...

Aregio, no sé perqué el Diari (31 oct.) encara continua parlant d'expropiacions del POUM, cosa que no surt per cap lloc i a més que aquestes serian pagades per l'Ajuntament, quan arribat el cas hipotètic que el propietari obtès pel seu dret a ser expropiat afectaria al de l'entorn del Teatre romà, la resta es per "la junta de compensació dels propis veïns" pots fer-ho aclarir al Diari o als periodistes en roda de premsa.

Oscar Ramírez ha dit...

Hola. Aquest és un missatge per als st blocaires que heu de rebre el distintiu que vaig crear per als blocs polítics anomenat "Políticament correcte". El banner que podreu penjar al vostre blog us el faré arribar via e-mail i per tant em faria falta que em digueu quin correu teniu. Envieu-me vosaltres a mi un e-mail al meu correu i jo us el responc adjuntant els banners. El meu correu és: oramirezdolcet@yahoo.es. Si algú no sabia que al final he donat set premis, que es miri el post corresponent que hi ha penjat.