dimecres, 17 d’octubre del 2007

QUI MANA A TARRAGONA????

És patètica la insistència del senyor Sabaté en fer d’alcalde de Tarragona. Mirem els fets: primer ens col·loca al secretari d’organització del PSC, el senyor Gustavo Cuadrado, de cap de gabinet de l’alcalde, després la seva cap de gabinet, la senyora Begoña Floria, ens la col·loca com a Portaveu de l’equip de govern i Tinent d’alcalde...i a sobre en qualitat de Delegat del Govern, critica a l’oposició. Increïble.

Nosaltres a CiU, no compartim amb aquest equip de govern la preocupació sobre la ubicació dels edificis de la Generalitat. Creiem que les prioritats de Tarragona són altres, per tant a només 100 dies de govern que ens comencem a concentrar en el lloc final de les dependències de la Generalitat és ridícul i una presa de pel per la gent de Tarragona que, evidentment, té altres procuracions molt diferents.

En el tema de la presó el senyor Sabaté falta a la veritat. En el POUM, inicialment aprovat el passat mes de maig i que aquest equip de govern no ha retirat, la presó es catalogada com zona verda. Això es pot comprovar, com també s’ha de poder comprovar si la Generalitat ha presentat les al·legacions corresponents per poder passar de zona verda a equipaments. I si la presó és zona verda ho és perquè la Direcció General corresponent no va optar en cap moment per cap altre alternativa (tot i que aquest Ajuntament va insistir vàries vegades en proposar-lis una possibilitat diferent) , i això també es pot comprovar si algú pregunta als responsables de la Generalitat a Barcelona.

En altres temes, per exemple la EOI ja podia tenir decidit el seu futur perquè TOTES les possibles ubicacions són edificis de la Generalitat, millor faria el senyor Sabaté en prioritzar la EOI que criticar a l’oposició. Si tant presa tenen perquè no han començat les obres??? Aquesta és la gran pregunta que ens hem de fer.

El que preocupa a la gent, entre d’altres coses, és que el Mossos d’Esquadra d’una vegada per totes es despleguin a Tarragona i el que no sabem encara és a on anirà la comissaria i això sí que és responsabilitat del senyor Sabaté, no criticar a l’oposició. És molt gros que acusi a l’anterior Ajuntament de bloquejar aquest tema perquè només cal anar a les hemeroteques per veure que el senyor Ballesteros ha promès que la Comissaria anirà a Campclar i el senyor Sabaté no ho té clar i la vol posar en un altre lloc.

Ja veiem doncs, qui té la paella pel mànec i qui no.

PD: En una altre ordre de coses...a banda de pifiar-la de forma escandalosa amb el tema de la Biennal de Venècia....el Senyor Carod-Rovira també podria respondre sobre el tema de qui va paralitzar la Façana Marítima i altres projectes per la ciutat de Tarragona mentre manava CiU....ell estava al govern, ell està al govern...i ho sap!

21 comentaris:

Unknown ha dit...

El tema és que insulten contínuament els ciutadans; aquests senyors deuen pensar, embolica, embolica que els embolicaràs. Els ciutadans no som imbècils, però esclar, la embecilitat la deuen tenir instal·lada al seu cervell.
El que ha de fer el Sr. Sabaté es callar, treballar i actuar.
El Sr. Ballesteros, manar.

Anònim ha dit...

Molt ben raonat Aregio, llàstima que el diaris no recollin les coses tal com les has dit. Trobo a falta la teva resposta al deute municipal i el destí dels diners, així com de la fugida endavant de la façana marítima.

Anònim ha dit...

Fins i tot m'han dit que als despatxos de l'Ajuntament s'està sentit : "eso lo trataremos en el partido".

Anònim ha dit...

He vist al Ballesteros al diaris, aquest xicot nomès sap gesticular i riure. Anim que si arribes a colocarte com ell demane, amb una má en tens prou.

Salvador Guinart ha dit...

Bon dia Joan,
en principi, i que jo sàpigue, qui mana a Tarragona són els seus propis ciutadans. Aquests ciutadans, quan són convocats a urnes, dónen la seva opinió. Malauradament, sembla que cada cop aquesta participació va a la baixa. A partir d'aquí, els resultats crec que són bastant clars i diafans. De tots es sabut que dintre de TOTS els partits hi ha batalles, guerres i guerrilles. A la resta de partits, hi ha els adversaris, al teu propi hi ha els enemics. Sabem també, per la vox populi, que Sabaté i Ballesteros ténen tarannàs diferents. Com ho poden tenir Nadal i Aregio, Carod i Carretero, etc. Jo també discrepo sovint, tant per les formes com pel to, de les declaracions del Xavier Sabaté.

Crec que hauria d'estar una mica pel damunt de segons quines coses i mirar cap a altres horitzons més generalistes i no tant locals. Ho dic, per que, de vegades, i en això podria estar d'acord amb tu, em dona la impresió que l'Alcalde es queda una mica en fora de joc. I és una llàstima, per que, segons la meva opinió, tant ell com tu, teniu encomanades unes feines molt concretes. I, de vegades, tinc la sensació, una mica agre tot s'ha de dir, de que no estem fent les coses bé. Tinc confiança, i no vull deixar de tenir-la per que si no desencantarem al personal, de que a hores d'ara tenim un ajuntament bastant potent. Tinc molta confiança en aquest Alcalde i en aquest govern, com de la mateixa manera que tinc molta confiança en aquesta oposició. El que passa, es que massa sovint (una mica des de la distància), tinc la sensació de que les coses se surten de mare, i que potser, alló que realment interesa a la ciutadania, no se'n parla o se'n parla poc.
No sé, és una reflexió en veu alta al bloc d'un amic que apreció.

Una abraçada.

Anònim ha dit...

Salvi, que es un govern potent¡ segú que estas referin-te al de Tarragona, pero si son pasta de boniato (Pascas, Cosano, La redicho,), mira lo de que manen els ciutadans no t´ho creus ni tu, els partits agafen el govern durant 4 anys i aguanta ( a part pactes contra-natura), les picabaralles internes es cert, el que no pot-ser es que les divergencies arrivin a interferencies extramunicipals. Que confies amb el Ballesteros?, vinga home, un alcalde que diu que fara marketing al carrer el 80% del temps y desprès d'haver perdut al pencaire i apartat a l'única regidora empresarial, no queda al equip de govern ningú que tingui experiencia empresarial, ningú que hagi portat un negoci, el propi alcalde s'ha tirat 25 anys de regidor, alternan amb "profesor" a l'ONCE, malament anem.

Joan Aregio ha dit...

Amic Salvi, potser tens raó en algunes coses de las que dius, pero també estaràs d'acord amb mi en que per guanyar aquestes eleccions els sociates en enganyat més que la catalana del 11-S.Mira això de les oficines de la Gene. no té nom, lo de la Façana Marítima no té nom(i tu ho saps)lo del Sant Jordi no té nom, lo de la Tabacalera, deixant sòl a l'Ajuntament amb el marron, no té nom, i tantes i tantes coses,donçs, mira company, ara que no tinc que callar com abans,(per la cosa de mirar d'arreglar-ho) ara donçs ho denuncio sobre tot perquè crec que si són importants aquestes coses, aquets equipaments, per la gent són importants,......ja veurem, avui he proposat un gran pacte de ciutat per aquests equipaments, ja veurem que contesta, "talante Ballesteros".

Salvador Guinart ha dit...

Amic Joan, abans de res, t'agraeixo molt la teva resposta.

Coincideixo amb tu, amb el tema de la façana marítima. El que passa, i diga'm innocent (i segurament també dec portar algun lliri a la ma), es que no vull pensar que el PSC s'hagués dedicat sistemàticament a deixar Tarragona abandonada per la ma de Deu esperant que hi hagués un canvi de color polític a l'alcaldia tal i com s'ha produït. El que passa, es que és sospitós que passéssin gairebé dos anys des de que el Josep Bargalló signés el conveni amb l'Alcalde Nadal i, tant tu (que et vas currar bastants viatges a Barna i Madrid), com l'Alcalde no tinguéssiu resposta de cap mena al respecte. I això fa mal i diu ben poc a favor d'alguns polítics.
El tema del Sant Jordi, has de reconèixer que també és una mica desidia vostre quan tenieu tant el govern de la Generalitat com de l'Ajuntament... no se, potser caldria fer també una mica d'autocrítica. Ni tot abans era una merda i "ahora os vais a enterar" (discurs d'algun socialista); ni amb nosaltres les coses anàven millor quina merda de gestors que sou els que esteu ara (discurs, també, d'algun convergent o pepero).

Ja saps que, a banda de la nostra amistat, hi ha també, per la meva part, un component d'admiració cap a tu. Sovint t'he dit, mig en broma mig en serio que sempre seràs el meu Cap de Colla. Et veig una persona preparada, honesta, treballadora i que, de ben segur, faràs un marcatge com en els millors temps del Migueli a l'Hugo Sánchez. D'això estic convençut
Ara et toca ballar aquest ball, estant de cap de la oposició, i no voldria que per part teva es repetíssin altres episodis viscuts per part de persones (que ara no hi son) del partit que ara governa. A l'insult i a la intoxicació sempre som a temps. I tu no ets d'aquests. Tens moooolta més clase i categoria.

I sobre la teva última frase, jo crec que el "talante Ballesteros", es de veritat. També hi confio en ell. Tu i ell teniu volada política i, estic convençut que en els grans temes us posareu d'acord per que els dos us estimeu la vostra ciutat. Això no és un final d'un conte de fades, i no ho dic per quedar bé. No estem en un món de "luz y de color"; però em crec que ara aquesta ciutat ha donat un pas endevant.
No res amic, jo aniré intervenint però ho faré esporàdicament. No vull donar la sensació d'estar a la que salta i vetllar per interessos partidistes. Aquí no m'hi trobaran... ni tant sols els meus. Qui em coneix ho sap de sobres.

Molta sort i bona feina.

Una abraçada.

Anònim ha dit...

Salvi, el que dius transpua una mica de tristor, no sé potser t'esperaves una mica més. No pot criticar obertament perque el teu company Sergi està (?) al equip de govern, però ya veuras com ell també s'han donarà compte de com les gasten i pobret té de companya a la Roser (veure, pijar i viatjar).

Salvador Guinart ha dit...

Benvolgut Benjamí,

No em puc esperar massa més, per que com, aquell qui diu, tot plegat no ha fet més que començar, o, almenys aquesta és la meva percepció. Simplement eren unes reflexions (quan les he rellegit, reconec que potser m'he enrollat massa, i el Joan ja em disculparà), que he fet al bloc del meu amic Joan i ell molt gentilment, no només m'ha contestat (cosa que agraeixo), sino que també me les ha publicat.

Una abraçada.

Joan Aregio ha dit...

Amic Salvi, solsament un "apuntamento"al tema de la piscina Sant Jordi, quan nosaltres governavem el complexe era de l'URV i ella era la responsable de tot, inversions i manteniment. I ja saps.... JOVE JOVE I JOVE!!!!!!!!!!!!

Salvador Guinart ha dit...

Cony!, ara m'ha fotut. Estàs segur??. Potser si que m'estic fent gran i perdo la memòria. De tota manera, si tu m'ho dius, m'ho crec i en pau.
I si amic: Jove, Jove, Jove!!! ;-)

Una abraçada.

Unknown ha dit...

Sr. Aregio, solo he leido la primera linea y me he negado a seguir leyendo... si todas sus informaciones son iguales que la que hace mención a mi gran amigo Gustavo Cuadrado, usted no hace otra cosa que mentir, calumniar y decir sandeces...

Pero siga, siga, que al final quedará bien retratado...

Ladré, ladré, mientras Tarragona cabalga... es lo que les queda a la gente que muestra sus (no)valores.

Por cierto la URV no era la propietaria, la propietaria del Sant Jordi era (y es) la Generalitat, habia una concesión de explotación, que la URV finalmente rechazo, pues la Generalitat (CiU) le dijo que se tenia que hacer cargo de todos los gastos de rehabilitación y la URV le dijo que si se lo quedaba en propiedad lo haría y que sino no... no se le dio en propiedad y volvió a manos de la Generalitat... La URV no se hizo cargo pues no le salia a cuenta ya que el estado de la instalación (perteneciente la la Generalitat que gobernaba CiU) era lamentable y más desde que el CBT abandono el pabellón.

Anònim ha dit...

Alejandro, para ser de izquierdas es una pena que seas un maleducado de tomo y lomo. Y la juventud no es excusa. Por cierto yo tampoco he podido pasar de tus tres primeras líneas. Esmérate que la buena educación no está reñida con la política.

Anònim ha dit...

Alejandro, para ser de izquierdas es una pena que seas un maleducado de tomo y lomo. Y la juventud no es excusa. Por cierto yo tampoco he podido pasar de tus tres primeras líneas. Esmérate que la buena educación no está reñida con la política.

Anònim ha dit...

Noooooooooooo, a Tarragona manen els escridisaires del POUM, la Bego, més el Gustavo i el Abelló.

Anònim ha dit...

Alejandro Caballero, haz honor a tu apellido y no insultes, y has de tener en cuenta que una cosa es la "nuda propiedad" y otra el "usufructo" que normalmente incluye la obligación de invertir y mantener. De nada "soci."

Anònim ha dit...

com es nota que qui escriu aquest blog és la Sra Natalia Rodriguez. Esta ple de mentides i calumnies. Està mal asessorat Sr Aregio... llàstima.

Anònim ha dit...

Aregio no era una imposició de Nadal??? aixi ha anat... je je

Unknown ha dit...

Piel sensible tienen algunos, hace menos de una semana estabais llamando mentirosos a medio partido socialista y hace 2 semanas violentos a la otro medio...

Y porque le digo a vuestro "gran" líder que es un mentiroso y que habla sin saber lo estoy insultando... una piel muy fina según el tema es lo que tenéis los convergentes...

Benjami, Aregio no habla de usufructo habla de propiedad y no era como el dice... la propiedad era y es de la gene... y el usufructo lo tenia la UrV y lo rechazo por no estar de acuerdo con las condiciones que le ponía la Gene.

Anònim ha dit...

Alejandro C. sí hace una semana os llamaron mentirosos, no habeis demostrado lo contrario, "solo habeis dicho que era un teletac" que a parte de ser una targeta tampoco habeis demostrado que es una targeta tant inofensiva, con lo poco que costaba ensenyarla para verificar si coincide con la prueba que tiene Aregio. Aun espero.
Con lo de violentos, mira medio partido no, pero gente significada sí : Elena Regidor (destacada y histórica socialista), Josep Albert, recien converso i que comotal organizo y dirigió a los energumenos que insultaron, agredieron y destrozaron coches de CiU y de una boda Hispano-Belga, como premio os lo habeis llevado a él su mujer y hermana a la visita de Pompeia pagada con dinero público.