dilluns, 8 d’octubre del 2007

DEMANANT RESPONSABILITATS

Hola amics, avui hem tingut plenari a l'Ajuntament i després del que va passar el dissabte a la nit al Fortí de la Reina li hem presentat el prec que seguidament us adjunto a on demanem la dimissió del Regidor de Seguretat i Mobilitat de l'Ajuntament, el senyor Carles Castillo.

Prec presentat al Plenari del dia 8 d’octubre 2007.


En cent dies de govern aquest equip de govern per boca del seu màxim representant, l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros, han tingut temps suficient per demanar la meva dimissió, desprès de que jo, públicament hagués fet palesa la meva postura i la del meu grup municipal, sobre els desenvolupament relatiu al pla d’Ordenació Urbana de Tarragona. Que quedi clar que em van demanar la dimissió per expressar una opinió, una reflexió política. Miri, President, demanar la dimissió de l’oposició només es fa en països a on el govern governa amb impunitat, sense està sotmès a cap control de cap tipus de llei. En definitiva, alcalde, demanar la dimissió de l’oposició es cosa del Chavez, però evidentment no passa a cap estat democràtic.

Vista la frivolitat amb la que vostès es despatxen en el tema de les dimissions, m’agradaria, d’antuvi, deixar clar que el meu prec no és ni frívol ni impulsiu, sinó raonat. Perquè els fets que van passar la nit del dissabte a l’entrada del restaurant del Fortí de la Reina, no van ser cap frivolitat. Estarem d’acord que la llibertat d’expressió és una llibertat fonamental en el nostre país. A CiU, mai ens hem deixat portar per cap tipus de provocació mentre les persones expressaven les seves opinions. Però el dissabte no va ser un exercici de llibertat d’expressió. Res, res justifica l’agressió verbal i física, i vam haver de patir les ambdues. I mentre les empentes, els desgavells als cotxes tranquil·lament aparcats en el pàrking del restaurant i els insults es succeïen, la Guàrdia Urbana de Tarragona no va fer res per evitar-ho. El dissabte no va passar res més greu perquè la gent que assistia al sopar –la majoria dels quals no eren ni molt menys polítics- no va respondre a les provocacions i va saber estar a l’alçada d’unes circumstàncies difícils i tenses.

Senyor alcalde, nosaltres podríem demanar la seva dimissió si penséssim, que la política és un joc. Demanaríem la seva de dimissió si només fóssim aquí per manipular. Perquè permeti que li digui que si nosaltres, CiU, hem dit que acceptaríem les al·legacions presentades pels afectats, i, si vostès han donat les explicacions pertinents i estan fent la feina que els pertoca com a equip de govern que són, aquestes persones haurien de tenir una major seguretat de la que tenen sobre el futur dels seus habitatges, a no ser que algú es dediqui a manipular-los en un moment de preocupació evident.

Vull imaginar que ni vostè ni jo estem aquí per permetre aquest tipus d’actitud. Som aquí per vetllar que la societat tarragonina tingui el millor govern possible, perquè això és el que es mereix. I, és clar, que desprès del que va succeir el dissabte aquest govern no garanteix ni tan sols la seguretat d’unes persones que volen anar a sopar.
Per tot això li prego, senyor alcalde, que faci vostè un exercici de responsabilitat, és més d’autoritat, perquè per això és vostè el nostre l’alcalde, el de tots, tanmateix l’alcalde de les persones que van anar a sopar al Fortí de la Reina, fos pel motiu que fossi. Per tot això doncs, li preguem depuri les responsabilitats necessàries i lògicament demanem la dimissió del regidor de Seguretat i Mobilitat d’aquest Ajuntament, el senyor Carles Castillo, responsable final dels lamentables fets produïts el vespre del passat dissabte dia 6. El senyor Carles Castillo en declaracions fetes als mitjans de comunicació la tarda del diumenge va menysprear i ridiculitzar les agressions, va justificar l’actitud de les persones congregades a les portes del restaurant, que van fer alguna cosa més que expressar legítimament el seu malestar. El senyor Castillo va despatxar els fets tot dient que “no hi va haver cap tipus de agressió ni a persones ni a cotxes”. Només al final ha hagut de, a corre-cuita, desdir-se del que havia dit, quan li van arribar les denúncies presentades pels ciutadans que SI que havien patit agressions als seus vehicles. No és pot ser regidor d’aquest Ajuntament i justificar actituds violentes. RES justifica la violència. Imagino que vostè, senyor alcalde, estarà d’acord amb mi. I per tant, més enllà de qualsevol discrepància política, més enllà de qualsevol diferència i picabaralla, li prego tingui a bé acceptar la meva proposta, perquè en definitiva el que sí que ens uneix és fer de Tarragona una ciutat segura, per a tothom, tanmateix per aquells que no penses com vostè. I mentre es permetin actituds com les de dissabte, vostè estarà cometent un greu error polític.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Joan, sóc Maria Teresa.
Et felicito per aquesta sol·licitud en un moment difícil per als militants de CDC i en els quals hem de demostrar més que mai que som forts i que estem a l'alçada de les circumstàncies. Segur que la gent de seny de Tarragona, sigui quina sigui la seva ideologia, estarà d'acord que no es pot permetre que es passin per alt actituds intolerables i incíviques com la que va tenir lloc el dissabte passat.
De totes maneres, jo crec que la responsabilitat és també de l'alcalde i que dins d'un temps es veurà que si no es té en compte el que ha passat poden arribar problemes més importants.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Joan, completament d'acord amb el teu prec, llàstima que l'alcalde de Tarragona i el seu equip de govern es prenguin a broma el que va succeir disabte i vulguin treure importància als fet que van succeir.
Sortosament hi havia la premsa present, perquè sino encara resultarà que ens ho vam inventar tot i no va pasar rés. Com les declaracions que va fer el sr Blanco, que a més de reconèixer que se li havia anat de les mans, va dir que la culpa era de Nadal per provocat al presentar-se amb el cotxe.Com havia d'anar sino caminat des de el cami de la cuixa?
Algù va a sopar al forti caminant??
i ells com van anar?

Jordi Roca ha dit...

Joan,

Ja us he donat el meu suport al Ple i t'ho torno a repetir aquí per tu i per la teva gent.

El que va passar dissabte no té cap explicació lògica, no es pot raonar ni entendre. No té cap causa. Són així.

Quim,

Malauradament, ells no s'ho prenen a broma. Si analitzes fets que porten passant, més o menys, des de la majoria absoluta de l'Aznar, te'n adonaràs.


Una molt forta abraçada.

Anònim ha dit...

Aregio, jo vaig rebre una forta puntada al sec de la cama, si us plau, quede amb el Pep, Castillo, Albert i Blanco, que els hi farè una de igual a veure si despres dieun al mateix.

Francesc Robert ha dit...

En referència a la temàtica del post voldria comentar que la reacció dels manifestants va ser força racional. Amb això no vull dir que justifiqui la seva resposta o agressió, sinó que el que ens hem de preguntar és: com volem que reaccionin aquestes persones si van ser incitades per uns líders? Aquesta gent va ser convocada amb crispació i amb tensió, aquesta gent va ser enganyada per interessos polítics. D’aquesta manera, crec que els veritables responsables de les agressions i danys materials a certs vehicles tenen un nom ven clar i aquests són als qui s’ha de denunciar. Per això mateix, felicito al Joan per exigir responsabilitats en un fet tan manipulat.

Salutacions!!

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Tothom té dret a manifestar-se i a expressar el seu malestar contra alguna cosa que no considerin just. Però mai s’ha de fer servir la violència i els fets ocorreguts dissabte van ser violència. Alguns li voldran treure importància, d’altres diuen que no van haver agressions, i al final semblarà que els cotxes i les empentes i puntades de peu es van fer soles o que ni tants sols van existir. No ho diem nosaltres sols, hi havia periodistes de testimonis i estan les fotos que han sortit a la premsa.
De la cassolada i xiulada, tal i com estava anunciada no tenim rés a dir, però no en la manera en que va degenerar. Existeix el dret a manifestar-se i estava convocada de manera legal, i som conscients que molta gent està enfadada pel tema del POUM, encara que molts no han estat ben informats, ja que si a algú li diuen que el fan fora de casa es normal que estiguin enfadats, però tornem a repetir que no es fa fora , a ningú, no es queden 1500 persones al carrer, això no es cert, això es simplement mentida, I el PSC i en Ballesteros ho sap i no han fet rés per desmentir-ho, al contrari han deixat que la bola es fes encara més gran. Es cert que nosaltres no ho vam saber explicar i ara es difícil que ho puguin entendre, perquè després de tota la intoxicació que s’ha fet difícilment ningú vol ja escoltar.
Tornem a repetir, que el tema del POUM no es definitiu, i per tant ara està en mans de Ballesteros retirar-ho tal com va dir que faria i que no farà, o acceptar les al•legacions presentades, i ja han dit que les acceptaran totes, per tant la preocupació que tenien aquests veïns, ja no existeix, ja que el problema està solucionat. Per lo que tot es redueix a que va ser un acte completament manipulat políticament per persones vinculades al PSC.
Però malgrat que tenen tot el dret a manifestar-se, el us de la violència per part d’alguns que hi van participar no es defensable, ni es de rebut.
I les persones que van convocar aquesta manifestació i no la van saber controlar son responsables subsidiaris del que va passar i del cotxes afectats. Per tant Sr Santi Blanco demani disculpes d’una vegada pels actes de violència produïts i no digui que Nadal va provocar al entrar en cotxe al restaurant.
Sra Elena Regidor com es pot ser presidenta de la Associació de veïns de Tarragona i permetre el escarni que es va fer i senyalar amb el dit a la gent que entrava. Per dignitat dimiteixi,
Sr Josep Albert Castellvì, ens coneixes a tots, ja que vas estar molts anys a CDC, com vas poder permetre que això passés?, tanta ràbia ens tens? Tant malament et vam tractar a CDC?,

A tots els que heu fets comentaris condemnant els actes violents gràcies pel vostre suport i solidaritat. Als que no ho veuen així i creuen que encara van estar massa suaus i que ens mereixien més, com he pogut llegir en algun altre bloc , doncs sento que per alguns ,el dret a expressar l’opinió sigui utilitzant la força i a cops, i no mitjançant la paraula.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Tothom té dret a manifestar-se i a expressar el seu malestar contra alguna cosa que no considerin just. Però mai s’ha de fer servir la violència i els fets ocorreguts dissabte van ser violència. Alguns li voldran treure importància, d’altres diuen que no van haver agressions, i al final semblarà que els cotxes i les empentes i puntades de peu es van fer soles o que ni tants sols van existir. No ho diem nosaltres sols, hi havia periodistes de testimonis i estan les fotos que han sortit a la premsa.
De la cassolada i xiulada, tal i com estava anunciada no tenim rés a dir, però no en la manera en que va degenerar. Existeix el dret a manifestar-se i estava convocada de manera legal, i som conscients que molta gent està enfadada pel tema del POUM, encara que molts no han estat ben informats, ja que si a algú li diuen que el fan fora de casa es normal que estiguin enfadats, però tornem a repetir que no es fa fora , a ningú, no es queden 1500 persones al carrer, això no es cert, això es simplement mentida, I el PSC i en Ballesteros ho sap i no han fet rés per desmentir-ho, al contrari han deixat que la bola es fes encara més gran. Es cert que nosaltres no ho vam saber explicar i ara es difícil que ho puguin entendre, perquè després de tota la intoxicació que s’ha fet difícilment ningú vol ja escoltar.
Tornem a repetir, que el tema del POUM no es definitiu, i per tant ara està en mans de Ballesteros retirar-ho tal com va dir que faria i que no farà, o acceptar les al•legacions presentades, i ja han dit que les acceptaran totes, per tant la preocupació que tenien aquests veïns, ja no existeix, ja que el problema està solucionat. Per lo que tot es redueix a que va ser un acte completament manipulat políticament per persones vinculades al PSC.
Però malgrat que tenen tot el dret a manifestar-se, el us de la violència per part d’alguns que hi van participar no es defensable, ni es de rebut.
I les persones que van convocar aquesta manifestació i no la van saber controlar son responsables subsidiaris del que va passar i del cotxes afectats. Per tant Sr Santi Blanco demani disculpes d’una vegada pels actes de violència produïts i no digui que Nadal va provocar al entrar en cotxe al restaurant.
Sra Elena Regidor com es pot ser presidenta de la Associació de veïns de Tarragona i permetre el escarni que es va fer i senyalar amb el dit a la gent que entrava. Per dignitat dimiteixi,
Sr Josep Albert Castellvì, ens coneixes a tots, ja que vas estar molts anys a CDC, com vas poder permetre que això passés?, tanta ràbia ens tens? Tant malament et vam tractar a CDC?,

A tots els que heu fets comentaris condemnant els actes violents gràcies pel vostre suport i solidaritat. Als que no ho veuen així i creuen que encara van estar massa suaus i que ens mereixien més, com he pogut llegir en algun altre bloc , doncs sento que per alguns ,el dret a expressar l’opinió sigui utilitzant la força i a cops, i no mitjançant la paraula.
I respecte a la guàrdia urbana, algú devia donar ordres de no intervenció ? o va ser de motu propi del guàrdies de no intervenir?, si va ser de motu propi se’ls ha de demanar responsabilitats, i si van rebre ordres el responsable llavors es el regidor de la guàrdia urbana Carles Castillo.

Anònim ha dit...

Buenas noches, soy el Superintendente Vicente. Ya me conocen y he de manifestarles que estoy muy cabreado con ustedes porque han pedido mi dimisión. Sepan que el sábado mis agentes tenían instrucciones concretas en el orden de prioridades de salvamento. Las primeras en ser socorridas debían ser las hembras macizas y de cuerpo voluptuoso. Luego las mujeres, los niños, los hombres, y en último lugar los perros, los canarios y los políticos.
A ver si se quejan menos y se preocupan de subirme el sueldo joderrrrrr!!

Joan Aregio ha dit...

benvolgut Superintendente Vicente...ara ho entenc tot!!!tranquil home que estem molts satisfets amb la teva actuació, només volem que dimiteixi qui et va pasar l'ordre de prioritats, que és el polític que et mana: el senyor Carles Castillo. El tema del teu sou està fora de les meves comptències...ho sento.

Anònim ha dit...

Joan, com a lider del teu partit, et demano demanis responsabilitats económiques (assegurança o particular) al convocant de l'acte Santi Blanco, al instigador i senyalador dels militants que anavem a sopar a Elena Regidor instigadora i presidenta (amb subvencions municipals) de la Federació AAVV (que vol unificar-se amb el que va esbroncar) al autoritzant de l'acte Sr. Abello i al propi Ajuntament (responsable Guardia Urbana). No estaria de més que es demanès formalment la dimissió dels càrrec públics d'aquestes persones i/o també s'acudís al Defensor del Poble.
Un saludo