dijous, 22 d’abril del 2010

PLENARI I ALGUNA COSA MÉS

El passat dilluns varem tenir plenari a l’Ajuntament. El dilluns també, varem poder llegir un article en aquest Diari Més, del gens prolífic articulista i Conseller, Sr. Pau Pérez, intentant justificar l’injustificable: el dèficit econòmic de l’Ajuntament.

Anem a pams. De lo segon poca cosa a dir, ell mateix reconeix el dèficit, i intenta justificar-ho amb discursos vuits de contingut, trets d’algun manual del B.S.B ( Bon Socialista Ballesteril), on es fa pal·les la manca de criteri i de rumb de l’Ajuntament del Sr. Ballesteros. Tot això barrejat amb moltes promeses i això sí, una bona dosi de falsedats. Parlava el Sr. Pérez d’accions en plural del seu govern i s’equivocava en la conjugació verbal pel que fa a la persona i al temps. Primer perquè les accions són en singular i el temps preferit dels socialistes sempre és el futur (tot són projectes).

Tot i així i després de tant pobres explicacions, 6 millons d’euros de deficit, que el Sr. Perez es incapaç de justificar

En una cosa segurament te raó el Sr. Pérez, i és quan diu que els viatges a la ciutat han pujat un 30%, i no m’estranya doncs l’Ajuntament i els seu govern es passa el dia viatjant, com aquell famós personatge televisiu, teatral, infantil i humorístic el Capitán Tan que viatjava, “por todo lo largo y ancho de este mundo”.

Deixem doncs l’article del Sr. Pau Pérez, del que tot i així recomano la seva lectura, i ja que parlem de teatre i de qüestions infantils i humorístiques, parlem de la Regidora de Cultura, la Sra. Crespo i de la seva intervenció en el Ple del passat dilluns.

Tant CiU com PP li varen preguntar pel cost i el desglossament de la despesa de contractar al famós actor John Malkovich. Fins aquí tot normal. És a dir, preguntem des de l’oposició com és que gastem més de 50.000.000 milions de les antigues pessetes en una companyia de teatre, tenint 12.000 aturats a la ciutat, sabent que a Càritas la demanda de menjar s’ha doblat els darrers 2 anys i els Serveis Socials municipals estan desbordats per la demanda dels ciutadans més necessitats. No sembla pas un disbarat voler saber on estant els criteris d’austeritat en la política del govern de Ballesteros en moments de crisi.

Doncs be, saben que va contestar la mai prou valorada Regidora de Cultura, Sra. Crespo?? , Res. Com sempre el govern de Ballesteros no assumeix cap responsabilitat, ni tant sols la de les seves pròpies decisions. Sempre la política de retrovisor, la culpa dels altres. Ara la guinda la va posar la regidora quan va afirmar que CiU no havia fet res per la cultura a Tarragona. Sorprèn veure amb quina impunitat els socialistes obliden la crisi del seu govern en aquest tema, que va suposar fins i tot un canvi de regidora d’aquesta conselleria en part fruit de la dura crítica des de la societat civil més qualificada davant la seva ineficaç política cultural. La Sra. Crespo té la memòria curta i la llengua massa llarga.

En tot cas voldria recordar-li a la Sr. Crespo, que el Sr. Malkovich no actuarà sota el Pont de Santa Tecla (que per cert també va fer CIU) si no al Teatre Metropol, que també va remodelar i posar en funcionament CIU.

Ara ja saben perquè parlo de qüestions infantils i humorístiques, doncs com la canalla, l’equip del Sr. Ballesteros quan se’ls critica, o be ploren, o be diuen “ i tu més” o com ja és massa habitual, t’engeguen a pastar fang.

Aquesta és la democràcia i l’estil del Sr. Ballesteros.

Joan Aregio Navarro