dijous, 27 de maig del 2010

Valoració dels 3 anys de govern Ballesteros

Ja sols falta un any per les eleccions municipals. Moment de balanços i d’examen als governs municipals. El TotTarragona.cat m’ho ha demanat, i intentaré complir amb l’encàrrec.

No és fàcil per a mi definir l’etapa Ballesteros al capdavant de l’Ajuntament de Tarragona. Segurament no ho és perquè ser crític amb el govern municipal enmig de l’immensa cortina de publicitat, propaganda i marketing polític amb que ens obsequia cada dia el Sr. Ballesteros, no és senzill.

Primer crec que és just, (a diferència del que fa el Sr. Ballesteros quan parla del govern de CIU) dir que un govern, qualsevol govern, no ho fa tot malament, i així l’increment d’efectius de la Policia Local, o la Brigada Ràpida, entre d’altres, són elements positius d’aquesta etapa municipal.

El tema però no és aquest. El tema és si el Sr. Ballesteros ha complert o no amb allò que va prometre als ciutadans de Tarragona a l’hora de presentar-se a les eleccions. Jo crec que no.

El Sr. Ballesteros ha decebut des de el meu punt de vista en tres grans aspectes.

Primer.- No és un líder. No governa, no té caràcter, és tou i poc enèrgic en les decisions i no sap o no vol enfrontar-se al seu partit quan cal posar Tarragona per davant del PSC-PSOE.

Segon.- Ha decebut a moltíssima gent. És víctima de les seves pròpies promeses electorals. No es pot dir que sí a tothom. El bon polític és el que sap dir NO quan toca. Ser un bon noi no és sinònim de ser un bon polític.

Tercer.-No té equip. I evidentment, l’equip el va triar ell. Però està clar que el perfil dels Regidors del govern és molt baix. L’Ajuntament ara no funciona.

A un polític bo, se’l recorda, no tant per si ha fet una carretera o un hospital, una Brigada Ràpida o ha dotat de 50 efectius més la policia local. A un bon polític se’l recorda per haver canviat l’ànima i l’esperit d’una societat o d’una ciutat.

I això a Tarragona ho va fer CIU, amb errors i encerts evidentment, però és CIU qui va fer del Tarragonisme un element d’orgull a l’hora de despertar aquesta ciutat i canviar radicalment la manera de sentir dels seus ciutadans. El Sr. Ballesteros mai podrà fer-ho això. Li falta èpica, i li falta visió. Ell veu algun arbre, però no s’imagina el bosc.

No vull entrar a analitzar en profunditat el grau de compliment de les promeses electorals del Sr. Ballesteros, que d’antuvi ja els anuncio que suspèn. Però sí es fa necessari preguntar-se per la seva política econòmica que a acabat insòlitament en dèficit pressupostari, per la més que dubtosa existència de política cultural, per la situació de paràlisi del POUM, pel fracàs de la política de construcció i lloguer d’habitatge d’HPO, per la indefinició de la xarxa ferroviària que afecta a la capital de Tarragona, la inexistent façana marítima, el retard inadmissible en la resolució d’expedients de la llei de la dependència, la pèrdua de capatitalitat en temes com l’educació i la sanitat i la incapacitat per desencallar tot el que calia amb la Generalitat de Catalunya, tot i ser el “govern amic”.

Ja veuen com estan les coses, i què fa el Sr. Ballesteros?. Tarragona no avança, i el Sr. Ballesteros no sap empènyer del carro. Això sí Ballesteros ha liderat el canvi i ha aturat la ciutat.