dilluns, 19 de gener del 2009

EL NOU MERCAT: FUTUR INCERT

Aquests darrers dies, el Mercat Central de Tarragona ha estat notícia. I notícia negativa, pel fet de no poder, no voler o no saber fer un pàrquing en el nou edifici reformat del mercat.

El Sr. Ballesteros i el Sr. de los Rios han declarat, bàsicament, dues raons per no dur a terme el projecte original que, vull recordar, és el que vol tothom, paradistes, botiguers etc...

Com deia: dues raons, la primera econòmica i l’altra de terminis.

Sobre l’econòmica dues reflexions: La primera és que entre el previst i el que ara vol fer-se existeixen més o menys entre 5 i 8 milions d’euros de diferència. Aquesta sembla ser la diferència final entre el que va dir-nos MERCASA (empresa pública que gestiona els Mercats depenent del Ministeri d’Habitatge), ara fa uns anys i el preu d’ara.

La meva pregunta és molt senzilla; és incapaç el Sr. Ballesteros d’exigir al Govern Central i a MERCASA que paguin aquests diners fruit de la seva errada? Si això fos així no caldria renunciar a res pels motius econòmics.

Ara el segon argument, el temps.

Jo no sé si aquesta obra durarà o no 4’5 anys, tot i que em sembla excessiu, ara el que si sé és que d’entrada, l’Ajuntament diu que trigarà 12 mesos en refer projectes, i després començaran el procés d’obra, i així sumant i sumant. I qui garanteix que trigarem menys temps?

Nosaltres no ho acabem de veureu clar, masses incògnites i masses preguntes per respondre.

- Com és que fa 3 mesos el Sr. de los Rios ja va parlar d’un cost de 50 milions d’euros, per desmentir-ho a l’endemà? (Diari de Tarragona del 13 de d’octubre de 2008)
- Què ha fet el Sr. Ballesteros durant 3 mesos?
- Han demanat responsabilitats a MERCASA i han negociat amb ells?
- Quin resultat ha obtingut el Sr. Ballesteros de tot això, o aquest canvi és la constatació del seu fracàs?
- No són tots del mateix partit, el PSC-PSOE?
- Té pes o no, al seu partit el Sr. Ballesteros?
- Tenim garanties de que podrem realitzar les dues obres (Mercat i pàrquing a la Rambla)? i les dues al mateix temps? (Les dues són indispensables).
- Estarà l’Ajuntament renunciant a la filosofia de reforma del Mercat?

Moltes... massa preguntes per a nosaltres.

És evident que els que han de patir les molèsties de l’obra volen que quan més aviat s’acabin millor. Tenen el dret i l’obligació de pensar així. Qualsevol de nosaltres pensaria el mateix.

El Sr. Ballesteros ha de pensar en això, però també ha de pensar en el futur, en el futur de tots i en el de Tarragona en el seu conjunt.

No deu ser pas que al Sr. Ballesteros li fa por prendre decisions. Però no les fàcils, si no les difícils.

El Sr. Ballesteros avui, vist la seva manera de fer, faria el pàrquing de la plaça de la Font?, o el de l’av. Catalunya?, o el de la Rambla Nova? o també s’ho repensaria i canviaria els projectes, per acabar no fent-los.

Governar també vol dir mullar-se i assumir riscos i responsabilitats.

Ja són massa coses, la Façana Marítima, el Camp del Nàstic i ara el Mercat Central. Que quan les toca el Sr. Ballesteros s’espatllen.

En política la valentia té un risc, però la covardia té un preu.

Tarragona es mereix i necessita un Alcalde valent. Sembla clar que avui no el té.