dimecres, 7 de maig del 2008

Per Ballesteros, primer el partit i desprès res de res

Reconec que la meva activitat blocaire ha estat més aviat escassa aquest mes d'abril. Però no per falta de ganes sinó perquè els esdeveniments personals i professionals han estat prolífics. Per un costat he tornat a fer part del Camí de Santiago. Ja sé que són moltes les persones que l'han fet abans que jo, i és cert que cada un fa un camí diferent, però jo recomano, i molt, que si podeu algun dia en feu un tros. És una experiència personal i intransferible, hi ha moments únics d'aquells que et remouen de dalt a baix.

No cal tenir idees massa preconcebudes ni pensar que ens trobarem a gurus ni místics rotllo Paulo Coelho. El més interessant és que tens temps per estar amb la persona que potser menys coneixes... tu mateix, i val la pena dedicar-li una mica d'esforç. Aquest cop hem fet el trajecte de Logronyo a Burgos.

Al final, però, vaig haver d'abandonar abans d'hora per culpa d'una ampolla al dit. No sembla que sigui res greu, però una simple llaga a la pell et fa veure les estrelles i et recorda que tempus fugit i que no som més que pols... Tan fa les botes que portis per caminar! També com sabeu he estat protagonista, adjunt, de la rocambolesca detenció de Manel Samromà, tot un episodi mes propi d’una república bananera, que d’un estat de dret. Però, per desgràcia, així va el país, amb els del tripartit dirigint els mossos.

També ha estat un mes important pel que fa a la política de casa nostra. L'aigua. Hem assistit a l'exercici d'hipocresia més monumental de la nostra història recent. Creieu-me si us dic que ni per tot l'or del món jo hagués fet el que ha fet el senyor Ballesteros: trencar la paraula donada als ciutadans i ciutadanes de Tarragona.

Quan ell va dir sí a portar aigua dels pous de Tarragona no tenia ni idea si era una idea viable pels nostres aqüífers o no. Sembla inversemblant que l'alcalde de Tarragona pugui trair la nostra confiança d'aquesta manera. Però ho ha fet. Això no té res a veure amb la solidaritat, té a veure amb el seguidisme.

A més, cal recordar que tots aquests senyors i senyores que ara fan malabarismes lingüístics per trobar sinònims a la paraula "transvasament", fa uns anys signaven pactes per a que mai una gota de l'aigua de l'Ebre fos usada per res més que per ser aigua del riu. Cridaven, manipulaven i acusaven a CiU de gairebé tots els mals del planeta. Un cop més enganyen, ens fan creure que ells són els únics ecologistes, defensors del medi ambient, progressistes i solidaris... Un cop més prediquen el que no són. Només defensen la seva bossa de vots de Barcelona. Res més.

El que pugui passar a Tarragona no importa. Però el que és més trist és que tampoc importi als senyors socialistes de la nostra ciutat que obliden quin són els seus autèntics amos i senyors: tots nosaltres. Per Ballesteros, primer el partit i desprès res de res.

Com veieu, ja he tornat.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Sr. Aregio, els compromisos en documents signats, les promeses escrites, o que constin en programa electoral, en cas d'incompliment, es poden denunciar com a prevaricació o delicte electoral (mentir per treura vots), o portar-las al Sindic de Greuges??.

Anònim ha dit...

Ull Aregio,el "mentider primer" de Tarragona diu que en el tema Fortí, segueis la ruta marcada pel Nadal. Quin collons que té, no ha seguit rés de l'anterior Alcalde i ara surt amb l'esteribot. Tot per carregar-ho a les esquenes de CIU, del que tú ara ets el cap de l'oposició. No et deixis carregar el mort. Nadal el va mentanir. Si ell vol seguir el mercat per Nadal, que no adjudiqui l'obra i "ya età".

Anònim ha dit...

Vull felicitar-lo per l'escrit que realitza en el diari avui 16/5/08respecte al fet de que Tarragona està sota les pautes que fixen Barcelona pel tema de l'aigua, ja esta bé, comencem a dir les coses pel seu nom. Considero com vostè, que és una vergonya que encara no hi hagi dimitit ningú, i el estat d'anestèsia que existeix dintre de la política de la Generalitat. Sembla que tot està bé i que no hi cap problema, ho tenim que empassar tot?. Felicitats per les seves paraules i ànim que no està sol en aquests pensaments.

Anònim ha dit...

T'equivoques Aregio, primer es la butxaca de la gent del partit, desprès el partit, despres el poder pel poder i finalment el que digui el "guerxo".