dimecres, 26 de març del 2008

ELS SOCIALISTES ES VENEN L’AIGUA

Parlar d’aigua sempre ens mou els sentiments. Sentiments de tot tipus, de solidaritat, de territori, de que estem davant d’un bé escàs, etc.

Aquest és el cas del transvasament d’aigua, que l’Ajuntament de Tarragona, governat per PSC i ERC volen fer a Barcelona. Primer vull deixar clar que això és un transvasament, amb canonada o amb vaixell, o amb cisternes, sempre que es canvia aigua de conca, s’està transvasant. I les conques del Francolí i del Gaià evidentment no són les de Barcelona.

Cal dir també que l’aigua, que és de tots, necessita la nostra solidaritat, solidaritat de els que en tenen amb els que en pateixen la seva escassetat.

Per tant, no és bo atiar cap tipus d’enfrontament territorial amb l’aigua, però tampoc es pot ignorar els arguments que em porten a considerar que aquesta decisió de l’Alcalde Ballesteros i dels seus aliats d’ERC és un perill per Tarragona i pels municipis que l’envolten i que si es fa, ho pagarem car.

Voldria fer una prèvia, que també és important. Això que intentem fer és la prova més palpable del fracàs del tripartit i de la seva suposada nova cultura de l’aigua. Sembla que la nova cultura de l’aigua hagi quedat reduïda a esperar que plogui, i si no plou, a agafar l’aigua de la part més seca de Catalunya: Tarragona. Tot un disbarat.
Cal dir que no per:
  • Aquí no ens sobra l’aigua. No és de rebut que nosaltres ens venem la nostra aigua i que llavors comprem aigua a l’Ebre. La nostra solidaritat tindria que ser, en primer terme, amb els que van ajudar-nos a recuperar els nostres pous. Si ara ens sobra aigua, doncs agafem-ne menys de l’Ebre, que no van precisament sobrats d’aigua doncs hi ha sequera a tot Catalunya i no sols a Barcelona.
  • Si els nostres pous es fan servir per omplir un vaixell cada dia, quedaran ràpidament salinitzats, i si algun dia els necessitem, tindrem aigua salada, com fa vint anys.
  • Després de les noticies de pèrdues d’aigua de la Xarxa de Barcelona, enviar aigua a Barcelona avui, és tirar-la directament a les clavegueres.
  • Sr. Ballesteros, si vostè vol vendre’s l’aigua de Tarragona, perquè no l’utilitza per que ens surti mes barata en el nostre rebut?
  • Si es pot portar aigua de Tarragona a Barcelona amb vaixell, que la comprin al Roine (França), que els sobra, i que també la transportin amb vaixell a Barcelona.
  • Cal portar aigua d’allà on en tenen, i a més la volen vendre, del Roine.

A nosaltres, a Tarragona, ens toca administrar-la millor, ser solidaris amb l’Ebre, i sobre tot no deixar-nos enganyar per un govern inútil.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Tents tota la raó del mon. Ara es vceu que l'oposició al PHN era nomès una forma d'oposició al govern de CiU, inclús la Narbona diu que el PHN es tenia que haver fet.
A més de que no tornen l'aigua al Ebre, es que l'ACA primer la pendrà als propietaris del pous i desprès la vendrà a BCN. Penso que tindrien que ser els alcaldes de BCN i conurbació qui tindrien que anar als pobles per on pasa l'Ebre i el Segre i demanar-la personalment i si ells els hi volen vendre, dons qu'els hi venguin. "A Tarragona ni gota".