dimecres, 9 de gener del 2008

El control dels mitjans

Ha caigut a les meves mans una d’aquestes notificacions que fa l’equip de govern, d’infinitat de coses, serveis, comissions, etc…

Però aquesta és especial i, lògicament, és digne de comentari.

El “bipartito” que governa l’Ajuntament de Tarragona ha decidit crear una comissió, i cito textualment, per “l’assessorament sobre els criteris institucionals, editorials i d’imatge que han de complir les publicacions (revistes, manuals, memòries, llibres, díptics informatius o similar) de l’àmbit de comunicació externa i també interna, produït per qualsevulla de les àrees o departaments de l’Ajuntament de Tarragona i/o empreses municipals”, presidida per la Consellera d’afers variats Begoña Floria.

Sabeu que significa això? Torna la censura a Tarragona!! Ara en el més pur estil Bolaño (aquell Cap de Premsa del Sr. Montilla que va amenaçar un periodista) o Ferran (aquell diputat que va demanar extirpar la crosta nacionalista dels mitjans de comunicació de la Generalitat).

Si alguna cosa som els Convergents és liberals, potser “innocentment” liberals amb aquests temes. Però per higiene democràtica més val passar-se de liberal que muntar comitès de 10 persones de les que 7 són càrrecs polítics del govern i tres (pobres tres!) funcionaris per implantar-nos el pensament únic del regim socialista.

17 comentaris:

Anònim ha dit...

Increïble Joan, aquesta es la nova transparència de la que parla tant sovint la Floria? Està molt clar, així ho faran tot, manipularan els mitjans PÚBLICS, i enganyaran a tots els ciutadans de la millor manera, sense que ningú es doni compte. Això no es pot quedar així, s’ha de denunciar com estàs fent, la ciutat té que conèixer les “ARTIMAÑAS” que aquesta senyora utilitza. Primer, pel que hem pogut sentir a diferents periodistes, ha començat amenaçant a la premsa i als mitjans, i ara continuarà pel que té més fàcil.
QUIN SERÀ EL SEU OBJECTIU?
TORNAREM A L’ÈPOCA DE BLANC I NEGRE?
Creus que aquests tipus de persones son mereixedores d’obtenir VOTS!!!
NO PUC CREURE QUE LA NOSTRA CIUTAT HAGI CAIGUT EN MANS DE SEMBLANTS PERSONATGES

mossèn ha dit...

ho volen tindre tot controlat ... bé, doncs que mirin d'arreglar la cisterna del wàter que hi ha al primer pis !!! ... salut

Anònim ha dit...

No parlem de mitjans, entre el plagi del logo de Tarragona i les teves fotos de la campanya d'alt de la viga a l'estil de NY, es pot comprovar la manca de recursos que teniu al vostre partidet!

Anònim ha dit...

Manipulació quan es parla de: "Se ha habilitado la moderación de comentarios. El autor del blog debe aprobar todos los comentarios." ¿moderación de insultos o moderación de ideologia? aquest comentari no te ni insults ni cap ideologia, vull comprovar el filtre que teniu.

Anònim ha dit...

Anònim, per afirmar que està plagiat el logo, cal una declaració judicial, que ni s'ha iniciat, el logo va ser aprovat per un jurat, no un equip de govern, en el jurat hi eran els socialistes que ho van aprovar tot i que penso que ells o algú dels seus tenia el "tro" amagat per quan convingues treure'l, i mirà que pel logo que han tret ?? i amés amb errades heraldiques.
En quan a lo de la viga no feia massa temps els socialistes en van fer una del matexi estil i amb slogans practicament igual al de CiU només que traduits, o sigui que més val que no hi entrem.
En quan a la Floria, m'admira que una xicota faci anar de cul a uns profesionals i a uns funcionaris que fins ara es creien els reis del mambo, no sé però aquesta dona te qualcom, no ?, potser la estan potencian per alcaldesa. Ull Joan et te mania

Joan Aregio ha dit...

Mallolita, ja ho veus , comentari publicat, no com altres blogs socialistes on no es pot ni escriure, ni fer comentaris ni rès de rès. A l'anónim, sols una reflexió, sobre gustos de fotos de campanya, cada un de nosaltres té el seu, per tant si t'agrada la foto de la viga,be, i si no,pues no la miras i ja està. I sobre el Logo i el suposat plagi, molt senzill si tant segur estàs del plagi (que és un delicte,)ja que l'Ajuntament no té pebrots d'anar al Jutjat, podries fer-ho tu i demostrar, que tens raó.I si no vols fer-ho, tot i ser un anònim, un consell d'advocat:No acusis a ningú sense proves.Es perillós i lleig.

Anònim ha dit...

Aregio peso al mateix que tú, l'anónim deu ser un franctirador de l'oposició, si dic bé perque els socialistes encara no han sortit del seu paper d'oposició, parlen de coses pasades, de altres Ajuntaments, de pasades responsabilitats, fan com sempre, culpan als altres de tot inclus, de no tenir diners, quan els pressupostos d'ingresos i despeses es fan cada any. El Ballesteros rep i parla a tot i dret amb un sonriure seriafic i amb cara de saber d'aqué va la cosa, d'aqui a uns mesos amb el 25% de la legislatura gastada (en va), es veura que no hauran fet res ni planificat res, ni resolt res (façana, POUM, estació,Trancamp) que valgui la pena recordar, això sí deixeran el sous i els càrrec de confiança més alts que mai i amb una gestió nefasta, com algú diu, quan hi han a l'equip d govern que tinguin i hagin exercit professió o dirigit alguna empresa privada. Ni la senyora Crespo amb el seu "aigua i sabó" es capaç de que la ciutat estigui neta.
Penso que és tindria que prepara un equip de seguiment i fer periodicament un informe de coses que no funcionen i fer denuncies i propostes.
La Floria, deixa estar, es deu mossegar els puny amb lo bé que s'ho pasava amb aquell paio.

Unknown ha dit...

Sr Joan, creo que usted saca unas conclusiones algo fantasiosas, demagogas y en general de mal lector. Y a su vez hace unas acusaciones que no son ciertas.

En este parágrafo que usted extrae del supuesto documento.

"l’assessorament sobre els criteris institucionals, editorials i d’imatge que han de complir les publicacions (revistes, manuals, memòries, llibres, díptics informatius o similar) de l’àmbit de comunicació externa i també interna, produït per qualsevulla de les àrees o departaments de l’Ajuntament de Tarragona i/o empreses municipals"

Lo único que se entiende es que se va a unificar la imagen, estilo y forma de las diferentes publicaciones... algo muy normal cuando se quiere crear una imagen municipal fuerte y fácilmente identificable.

El resto me parece que son traiciones que le juega su subconsciente...

Por cierto el equipo de gobierno del que formo parte... no es que se pudiera definir como liberal, más bien como conservador... y la libertad informativa no es que fuera el fuerte ni del equipo de gobierno ni mucho menos de su alcalde.

Unknown ha dit...

Por cierto uso de los medios públicos para provecho personal fueron su presentación del logo, de las ayudas de lloguer jove y de los presupuestos con su cara en cada uno de los panfletos a 2 meses de elecciones.

Eso es manipular y utilizar con artimañas la publicidad institucional.

Joan Aregio ha dit...

Que jo sapiga, Sr.Caballero socialista,"criteris editorials" , no son de forma si no de fons. I això és així en el meu subconcient, concient,a Tarragona i a Lima. Tot l'altre que diu, es bla. bla. bla. Adeu.

Anònim ha dit...

no le discuto que se a asi como dice, pero su partido que "goberno" durante años han mantenido un control total sobre los medios que incluso silenciaron un grave accidente , con abandono ect. ect.
y nombraron Director del Diari (prensa dedicada a CIU ) al jefe de prensa de Jordy Puyol durante casi quince años
es Ud. todo un ejemplo de transparencia democratica
¿en que juzgado ha perdido o ganado un pleito ¿
quiza nacio dirigente, a perpetuidad
en la empresa privada algunos de Ud. no durarian

feliu ha dit...

Ostres anònim i Alejandro C. , mira que intentar mentir amb el control dels medis, tothom sap i s'ha donat compte que els medis no han estat may controlats ni influenciats per en CiU, en això del control i tendcencia els socialistes i una mica el PP han estat mestres, poser per ideologia dels Consells d'Administració dels medis o perqué aquests partits han tingut molt de poder aquí i a "Madrid", repasin els dos any anteriors dels medis de comunicació tarragonins, es van afartar d'atacar a CiU i a destacar preteses desavinences entre l'Alcalde i Joan Aregio, de noticies tapades els hi podria explicar unes cuantes molt sucoses d'algun barò de PSC i d'algun candidat amb libacions a bacó, negocis dubtosos o noticies que si afectaven als socialistes quasi ni es llegien.
I volguer disfrasar un control de la premsa sota una pretesa "uniformitat d'imatge" vaja ratllar a insult a l'inteligencia i això no, encara no no ens xupem el dit i si no perque han posat a la Begó com a mà dreta del Alcalde i Regidora responsable de comunicació, cosa que en l'anterior Alcalde no existia, si fins i tot el departament de premsa, radio i protocol, estava dirigit per gent d'ideologia socialista (ara s0ha vist) que més aviat li feient el llit que res més. De sortir als medis miri quan vulgui, comptarem les fotos del Ballesteros en els 7 mesos i de ben segur que son el doble de les Sr. Aregio en els darres 4 anys.

Joan Aregio ha dit...

Benvolgut anònim, sols dos aclariments,( ja que veig que canvia fàcilment de tema quan una cosa no l’interessa), primer, el Director del diari al que vostè es refereix, està on està per qualitat professional, i sols fa un any i mig que ocupa el càrrec.(Convergència ja fa set anys que no governa,) i segon, he estat advocat, he tingut despatx a Tarragona i he guanyat i he perdut.

Unknown ha dit...

Sr. Aregio pedazo de nivel argumental...

Feliu la unificación y creación de marca por parte del consistorio es algo bueno... el resto inventos.

El que se unifique el estilo y modelo de publicación municipal en que coarta a los medios privados...

Os rayáis mucho...

feliu ha dit...

Alejandro, donde está la libertat de la que tanto alardeais, en cuanto teneis poder, ala pensamiento unitario, eso es de secta, como lo de la signatura de la ciudadania, luego os quejais del catecismo. Solo falta que reglamenteis un uniforme, como los chinos de Mao. Te fijas que todo lo que no sale de mentes socialitas los despreciais y todo lo que se os ocurre a vosotros le veis una gracia.
Por favor dejad de reglamentar y planificar, dejad libre la voluntad de las personas, dejad de ir a visitar a los jefes de los periodistas cuando un articulo os ha sentado mal o cuando conviene silenciar algun asunto de algun baron vuestro, dejad que uniformar e informar.

Anònim ha dit...

Senyor Aregio, el proper dia parli més clar, utilitzant paraules més senzilles perquè es veu que el Senyor Alejandro Caballero Socialista no ho entén...

Anònim ha dit...

A Esplugues fa anys que hi ha censura. Primer van tancar la ràdio del poble perquè donava veu a les entitats, després va ser l'opac butlletí municipal on amb prou feines podem escriure-hi els portaveus, i ara és una secció de cartes veïnals que quan critiquen l'alcaldesa no ho publiquen. Tot plegat en aquests 30 anys de socialisme. Així que agafa't els "calçons" Joan...