dijous, 3 de gener del 2008

Ballesteros torna a anar als jutjats

Les declaracions de l’alcalde Ballesteros sobre el Pàrking Jaume I han tornat a posar de manifest aquesta mena de dicotomia en la tàctica (que no estratègia) política del nostre alcalde. Sempre ens pretén vendre una façana amable, el famós "talante". Però la realitat és que quan no hi ha fotògrafs i no té somriure per sortir a la foto, el que fa és amenaçar amb jutjats a qualsevol que tingui per davant. No és la primera vegada que ho fa i pel que sembla nos serà la última. Anem per pams.

Jo sempre he reconegut que l’obra del pàrking de Jaume I ha estat complexa per motius tècnics, una complexitat que no era previsible segons els informes tècnics que disposava l’alcaldia de Tarragona quan va prendre la decisió d’iniciar els treballs.

Les dificultats tècniques, com els senyors del PSC-PSOE saben molt bé, de les obres es poden complicar i molt. Com ells mateixos han reconegut desprès dels desastres de les obres del túnel del Carmel i l'AVE a Barcelona, no es poden preveure els contratemps que retarden i encareixen les obres.

Sobre les presumptes negligències o corrupcions, considero que el senyor Alcalde ha d’anar al jutjat ara mateix si es coneixedor d’alguna irregularitat. No cal que esperi més, per què si no, el que estarà infringint la Llei, serà el propi alcalde Ballesteros. De totes formes voldria subratllar la meva perplexitat per la reiterada costum del senyor Ballesteros de voler judicialitzar la política tarragonina des de que va arribar a l’alcaldia. Ara bé, només amenaça amb anar als jutjats com a formula més de tàctica política. Per exemple, quan el que es tracta és d'esbrinar el succeït amb el tema del logo i recuperar 50.000 Euros, l'Alcalde diu que no reclama judicialment, per no judicialitzar la política. Una contradicció més de les moltes que ja hem suportat.

El Pàrking de Jaume I era una obra difícil, però estic segur que funcionarà i funcionarà bé. A més, també vull assegurar que no costarà 24 milions d’euros. Del que no estic segur és quins són els motius pels que l’obertura al públic del pàrking es retarda. No sé si són motius tècnics o bé per que en Ballesteros pretén obtenir rendibilitat política mentre el té tancat, i de pas amagar les contradiccions, inactivitat i promeses incomplertes del seu equip de govern.
Com que no té res de il·lusionant que proposar a la ciutat treu el tema del Pàrking i es despatxa amb amenaces. Lluny de la política que Tarragona necessita. És molt trist començar el nou any d’aquesta manera. Sembla que el 2008 no ha canviat res, en Ballesteros es dedica a parlar del passat i a queixar-se, a fer culpables els demés de tot, i no és concentra a treballar pel futur, que és el que Tarragona espera del seu Alcalde.

Tampoc és bo que l'Alcalde vagi fent declaracions després que la portantveu del senyor Xavier Sabaté, la Sra. Begoña Floria, li marqui el camí. Estic segur que estareu d’acord amb mi que Tarragona es mereix un Alcalde amb una mica més de criteri propi. A mi personalment m’agradaria escoltar a un Alcalde ferm i contundent quan defensa els interessos de Tarragona en el cas de la Tabacalera o el Banc d'Espanya i no diguem en la defensa de les obres de transformació de la Façana marítima. Però la pena és que només tenim un Alcalde contundent quan es tracta d’enviar als jutjats a la seva oposició política.

Jo vull tranquil·litzar a l’opinió pública tarragonina, i dir que, tot i els inconvenients i problemes, el pàrking de Jaume I funcionarà i funcionarà bé. Crec que és un equipament necessari per la ciutat i un motor més de desenvolupament sostenible del nostre Casc Antic. També vull recordar al senyor Alacalde que els ciutadans i ciutadanes de Tarragona esperem d'ell, iniciatives, idees, volem saber cap a on va la nostra ciutat, el que no volem és més amenaces ni més insults. Volem que gestioni la nostra ciutat, no els interessos del seu partit.

16 comentaris:

Anònim ha dit...

¿como se puede construir algo que no tiene proyecto ,al menos el que se ha "ejecutado" y que ademas la adjudicacion es nula de pleno derecho por mas de una razon y encima avalar con dimnero publico a Sistemas Alem .
Ud. aseguro que habia 17 catas eso es mentira.
ademas atribuyo el "sobrecoste" a que la plaza no estaba incluida en el proyecto tampoco es cierto lo estaba
y el proyecto ejecutado no es el aprobado
y se carece de licencia de actividad ni carece
la superficie ocupada es mayor que el terreno decido por la Generalitat ,,,esperemos a la inscripcion registral,,,

mossèn ha dit...

sempre he observat que el riure del nostre estimat alcalde és forçat ... ara bé, estic segur que quan es va "apujar" el sou ... aquell somriure era natural 100x100 !!! ... aquest home hauria de fitxar-lo Colgate !!! ... salut

Oriol ha dit...

Ballesteros, primer ho vas intentar amb terres cavades, al final, res de res, després amb el logo, al final, res de res, i ara amb això. Senyor alcalde, fes alguna cosa més a part de pujar-te el sou i pujar-nos els impostos i deixa els jutjats en pau que tenen prou feina en altres coses.

El Capità Tarragona ha dit...

Ben dit oriol, és veritablement lamentable l'actitud del nostre alcalde.

Més que un alcalde sembla un participant d'aquell programa de la televisió que es deia VEREDICTO, el recordeu?

La gent anava a denunciar-se perque, per exemple, un botiguer havia venut uns tomàquets podrits a una senyora i es assaven el dia discutint.

Sernyor Ballesteros, si te indicis de que hi han hagut irregularitats: DENUNCII-HO! Sinò calli, siusplau.

Per cert Joan, tens molta raó, no vol judicialitzar la política (véase caso LOGO) però en canvi si que ho vol fer per altres coses...

Això fa pudor!

Joan Miquel Carrillo ha dit...

Sr. Aregio,

No pateixi que sap tan bé com jo que Ballesteros no portarà a ningú de CiU als jutjats. La seva judicialització de la política es reduirà als recursos que anirà presentant per no enderrocar el Fortí. Aquesta polèmica li haurà vingut bé per distreure l'atenció d'alguna altra cosa, no sé el què.

Per cert, encisadora la seva frase del Parking Jaume I com a motor de la Part Alta sostenible...

Anònim ha dit...

Joan:

La facilitat amb la que Ballesteros i tot el seu sèquit judicialitzen la política tarragonina (o amenacen amb fer-ho) és escandalosa, en gran part motivada perquè després de sortir a la premsa difamant, quan es demostra que no hi havia res d´il.legal en tot el que es va denunciar, no hi ha ni una disculpa, ni una rectificació, ja no diguem dimissions, res de res. Si no hi ha costos ni repercusions polítiques difamar surt de franc, i així estem. Sentint acusacions cada dia.

Precedents com els que senyala l´Oriol els tenim tots ben presents. En tots aquests assumptes els del PSC van dir tot el que van voler ... i desprès, què? Alguna rectificació: No. Però el mal ja estava fet, i el que realment arriba a la ciutadania, la difamació de CiU, queda al subconscient de les persones. Crec sincerament que al gos que borda massa se li ha de posar un murrió. Oi que m´entens? I a Tarragona n´hi ha que no parlen, sino que treuen "sapos i culebras" per la boca.

Estem en mans d´un govern que viu, permanentment i sistemàticament, en la manipulació i en la utilització conscient i deliberada de la mentida com a eina política, gent amb poca, escasa o, més ben dit, nul.la categoria humana i política per tirar endavant la nostra ciutat amb rectitud i ètica.

Aquí a Tarragona el "talante" del PSC és que només val dir-les de ben grosses, tot i que siguin conscients de que és mentida, perquè després no passa res. Hem de canviar les coses Joan, ja n´hi ha prou de sentir barbaritats com aquestes, i tu, juntament amb regidors de CiU, heu de ser exemple de gent seria, rigurosa i amb un únic objectiu: Tarragona.

P.D: Algú li hauria de fer cinc cèntims a l´Alcalde de com funciona el procediment de contractació amb les administracions públiques, la creació d´una UTE amb l´Ajuntament i tots els requisits que es demanen a les empreses que participen a les licitacions d´obres, bàsicament perquè qui li diu el que ha de dir és periodista i no té gaire idea del que parla.

Bon Any i ànims.

Òscar.

Anònim ha dit...

A veure quan l'acalde i tot el govern és dediquen a fer algo positiu per la ciutat i no nomes xerrar i apujar-se el sou. Per exemple a tirar endevant la façana maritima tal com es va pactar amb Josep Bargalló al seu moment.
Ara que manen els mateixos no es fa res, com s'enten?

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Un cop més Ballesteros es presoner de les seves paraules, al començament primer deia que no s’havia de judicialitzar la vida política ( quan afectava a gent del PSOE com la Elices, però portava al jutjat en Nadal per terres cavades i el lavacoches), i ara amenaça a portar al jutjat a tothom per el tema del pàrking de Jaume I.
Aquest alcalde es una mica bocamoll, una mica fanfarronet, i una mica com diria... rialler, però amb un somriure un tant hipòcrita.
Joan el pàrking de JaumeI, no ens va sortir gens bé, per tots els problemes col•laterals que van sorgir, però un cop reconegut això el que s’ha de fer es acabar l’obra, que ja està acabada i inaugurar d’una vegada el pàrking, que donarà solució als problemes d’aparcaments a la part alta.
I que es deixin de històries, perquè demà pot ser que es trobin ells amb problemes en alguna obra i llavors? Els haurem de portar nosaltres a ells al jutjat?, i posats a parlar de herències, el Fortí de la reina que tant de temps ha voltat, qui va donar una llicència il•legal, i que per culpa d’això ens ha rebotat durant 18 anys?, al final anirà a terra o es salvarà el fortí de la reina?, s’han demanat responsabilitats de qualsevol mena a Recasens o Burgasé?, o va assumir la responsabilitat el següent equip de govern?

Anònim ha dit...

joan entre tu i jo
el parquin de jaume I
es un bunyol¡
i sempre ho sera

rcm

sdas ha dit...

Completament d'acord amb el que dius, aquesta és una prova més de les contradiccions que té el Ballesteros, per una banda diu que no vol judicialitzar la vida política i és el primer que ho fa, ni que sigui per omplir un titular quan no hi han masses notícies en les que surti ell. L'actual govern encara està fent campanya electoral, el PSC s'està comportant més com un partit de l'oposició que com un partit que governa. Enlloc de prendre decisions i executar projectes el senyor Ballesteros es dedica a "amenaçar" amb denuncies per tal de que es parli d'ell al diari. El Ballesteros hauria de començar a treballar per la ciutat enlloc de perdre el temps amb titulars que no aporten res de bò a la ciutat, agafi protagonisme amb els seus projectes, amb les seves inversions, els seus acords i no pas amb els seus intents de denuncies! Però tot s'hi val alhora de tenir una portada al Diari de Tarragona. Haurem de veure que passa amb aquesta denúncia...
És ben cert que les obres del famós parquing es van encarir molt i van trobar-se amb molts problemes però crec que és millor que s'hagi fet un pàrquing que no pas que s'hagues conservat aquella fabrica en ruines que hi havia allà abans, o que s'hagues construit un edifici per la universitat, que aleshores si que hagues tapat del tot la vista a l'escorxador. L'obra va ser un nyap, però un cop es comença mes val no posar mes pals a les rodes i mirar d'enllestir-ho quan abans.

feliu ha dit...

Tinc molt clar que el Ballesteros (em nego a dirle Alcalde) ho fa per distreure el cas del restaurant del Fortí, els socialistes seran els responsables del que a costat i pugui costar l'infracció o delicte que varen cometre. Ja s'està veien les promeses electoraslistes: Preus i impostos amunt, sous amunt, càrrecs amunts, bus i bonos avall, obres noves cap, medallas elienes amunts (tabacalera, mercat,paseig fluvial etc), façana marítima sine die, com el Banc d'Espanya, meitat del pressupost Lloguer Jove, ni un habitatges d'HPO iniciat en 7 mesos, penso que el somriure se li anirá acabant,sino quedarà com aquells que queden bocabadats.
I el Sabatè inauguran parc eólics, en calitat de qué, de empresari o de delegat politic?.

La casa de Pinel ha dit...

yo creo señor aregio que tiene usted parte de razon en este post, si el tito ballesteros dice denunciar y tiene pruebas copon que lo aga, si el tito ballesteros tiene como prometio que retirar el poum, carajo que lo aga.pero señor aregio y quien le dice a usted que el tito ballesteros no tiene un pacto con algun antiguo govierno y no puede hacer mas que lo que le permitan.

Joan Aregio ha dit...

Amic Juan Carlos, no imagini vostè coses on no pasa res. No existeix cap pacte secret entre l’anterior govern i aquest. El que pasa es que tenim un alcalde amb tant poc criteri que pasa de dir que cada dia sent més respecte per l’anterior Alcalde, en Nadal, entrevista Diari de Tarragona de fa un parell de mesos, ha voler ficar-lo a la presó. Es així de senzill.

Joan Aregio ha dit...

Anónim, miri, a l'administració no és gens senzill fer una cosa tant ilegal com vosté diu. Fer-ho tot malament, sense projecte, avalant una empresa privada amb diners públics, etc. Primer, per que els acords i decisions d'una empresa pública(que és la promotora del parking,l'EMT)estan sotmesos als principis de legalitat, i degudament controlats per un secretari municipal, i principalment, perque en aquest tema hi ha un interés especial en fer-ho més grós del que és. Per cert, jo com vosté puc equivocarme, però no tinc cap interés en enganyar-lo i si li dic que van fer-se 17 catas, és perque així hem consta, i si li dic que l'urbanització de la plaça en origen no estava en el projecte de l'EMT és perque també hem consta que és així.

Anònim ha dit...

Joan, vull pensar que parles d'ESPIMSA i no de l'EMT com a empresa promotora.

Joan Aregio ha dit...

Anónim tens rao, "fallo total", és l'Empresa d'Aparcaments Municipals, no l'EMT.Sorry!