dijous, 18 d’octubre del 2007

OPOSICIÓ CONSTRUCTIVA

Fa uns dies que rebo tot tipus d’acusacions. Qualsevol proposta, crítica o reflexió que faig és objecte de gran rebombori entre alguns, no tots, membres de l’equip de govern. Jo voldria demanar-lis una mica de tranquil·litat. Jo ja vaig dir fa uns mesos que faria una oposició constructiva, el que no vaig dir és que ser constructiu fos ser complaent. Jo penso que el meu deure és fiscalitzar cadascuna de les actuacions de qui governa tanmateix l’ús que fan dels fons públics més minsos. Jo reitero que continuaré fent les preguntes que cregui necessàries i exigint les explicacions que cregui convenients.

Què entenc jo per oposició constructiva? Saber distingir els temes que són necessàriament objecte de debat polític i els que necessàriament han de ser objecte d’acord. Ho vaig dir molt clar: a mi em trobaran sempre disposat a parlar i a pactar el grans temes de ciutat.

I deixeu-me ser molt clar, de tot el que ha passat aquesta setmana, el més preocupant és que tornem a tirar-nos els plats pel cap que són temes de ciutat que han de menester una actitud molt més madura i generosa per part de tots. Em refereixo als equipaments de la nostra ciutat.

Un equipament és avui un instrument estratègic d’importància capdal per qualsevol ciutat. No cal posar exemples que tots els sabem però l’impuls que un equipament ben pensat i ben treballat dona a una ciutat és gairebé insuperable. Aquesta visió de futur és necessària si volem que siguin realitat totes les nostres propostes, perquè si bé avui sabem qui mana a Madrid i a Barcelona, no sabem qui manarà demà, i Tarragona no es pot permetre el luxe de que els seu futur sigui l’objecte de la picabaralla política.

I com crec que Tarragona necessita d’aquests instruments també estic segur que no vull perdre el temps barallant-me ni amb l’alcalde ni amb el senyor Sabaté, ni amb ningú a propòsit de la Tabacalera, ni a propòsit de la Chartreuse ni del Mercat Central. Vull que les propostes es facin realitat, vull que els promeses que s’ha fet es facin realitat, vull que comencin les obres de l’EOI, que em diguin clar a on va el MNAT i que es farà amb la Tabacalera,

Vull que m’ho diguin clar perquè, de moment, els pressupostos generals de l’estat són més que preocupats.

Exemples:

  • La Tabacalera: de moment jo només he rebut silenci per part de l’alcalde Ballesteros. I el que si que he pogut comprovar en els pressupostos generals de l’estat que s’han destinat uns 7milions d’Euros fins l’any 2010 per la millora de les instal·lacions de l’actual MNAT. Ull, que quan és nova seu els pressupostos ho especifiquen.
  • Carme Chacon el dia 01/08/10 d’agost: signa una conveni pel qual el 2008 s’afegien 3 milions d’Euros pel Mercat Central: Pressupostos grals de l’estat.....2008 no hi ha res per Tarragona en aquest aspecte.
  • Banc d’Espanya: Programa electoral socialista “ al banc d’Espanya hi posarem la gran Biblioteca-Hemeroteca de Tarragona”, pressupostos grals de l’estat per el Banc d’Espanya especifica que per la seva “rehabilitació” hi ha partides de 1.6 milions d’Euros, i uns 1.2 milions més fins el 2011. De què estem parlant, de rehabilitació per posar-hi les oficines de la Subdelegació tal i com vol el senyor Abelló o de transformació i recuperació per la ciutat tal i com ha passat a Terol o Jaén?? A més cal tenir en compte que per la Biblioteca pública de Tarragona que és propietat de l’estat i gestionada per la Generalitat hi ha una partida de només 400.000 Euros. En cap moment el pressupost especifica una “nova” Biblioteca Pública per Tarragona
  • La Comissaria dels Mossos d’Esquadra: tenim dret a conèixer quines són les intencions finals. Tan fa si l’alcalde diu blanc mentre la Conselleria diu negre. Volem els Mossos i volem saber a on van.
  • Piscina Sant Jordi: els retards en les obres de rehabilitació del complex esportiu provoquen que tanmateix els mateixos del tripartit es barallin

Nosaltres tenim les idees clares i tenim projecte de ciutat. El mateix que dèiem fa uns anys sobre què s’ha de fer per que cada equipament de la ciutat pugui assolir el màxim de impacte positiu per Tarragona:

  • MNAT a La Tabacalera
  • Hemeroteca-Biblioteca al Banc d’Espanya
  • Comissaria dels Mossos d’Esquadra a Campclar
  • EOI a La Chartreuse (al menys perquè el senyor Ernest Maragall pugui complir amb la seva paraula)
  • Zona verda a la presó
  • Complex esportiu a la Piscina Sant Jordi

Ara bé, com que creiem que aquests projectes no podem estar sotmesos a la normal picabaralla política, proposem que totes les forces polítiques de la ciutat liderin un pacte per a que els projectes que han de dibuixar la nostra ciutat pel futur siguin fruit de l’acord, l’entesa, l’esperit de generositat que estem segurs tots tenim en tant en quan som capaços de cedir en les nostres demandes i obtenir un projecte que representi a tota la ciutat.

Tenir les idees clares no pressuposa cap intransigència, ans el contrari. Tenir les idees clares vol dir que si les del teu adversari són millors, es puguin acceptar. Això és el que nosaltres volem: el millor per Tarragona.

29 comentaris:

Joan Miquel Carrillo ha dit...

Sr. Aregio,

Descubreixo amb agrat que s'ha tornat en un defensor de les zones verdes. Entenc així que renegarà de la seva brillant operació a la zona verda de les Germanetes dels Pobres?

Per una altra banda, amb els 3 milions que vostè va regalar al Nàstic, podria haver fet alguna cosa de les que demana avui?

Anònim ha dit...

Ho trovo molt bé, de totes formes espero una critica "constructiva" dels propers pressupostos del Ajuntament.

Anònim ha dit...

Joan Miquel, crec que t'equivoques, Aregio defensa el que està programat i l'actual redacció del POUM preveu que la presó sigui zona verda i la generalitat no ha presentat cap alegació, lo contrari serà una alcaldade del Sabatè. En quan a lo de les germanetes, a veura si t'enteres, en aquest solar encara que hi hagi verd la qualificació del solar es el que es, o sigui que té sostre per contruir habitatges, i jo no vull expropiar i pagar un solar edificable perque 4 veins de l'entorn disfrutim de zona verda, lel solar de la presó es molt a prop.

Anònim ha dit...

Aregio hi llegit el PUNT, tornen a insistir en que l'Ajuntament de CiU+PP+Mallol, volien expropiar als de Torreforta. Jo tincs entés que l'expropiació a part que és un dret final de propietari, cas d'arribar-hi la fan els mateixos propietaris del polígon. Vols aclarir-lo al diari i als veins afectats. S'ha de dir la veritat, no es pot lluitar contra mentides.

Joan Miquel Carrillo ha dit...

Sr. Benjamí,

La meva pregunta no anava dirigida a vostè. A més, li aconsello més educació a l'hora de plantejar els seus arguments.

Si el solar de les Germanetes és ara edificable és per que el va requalificar l'anterior alcalde. Per tant, fa 1 any les zones verdes ens importaven menys que avui. Curiosament abans s'estava al poder i ara no.

Anònim ha dit...

Una oposició constructiva, aixó es nou, fins ara era alló de "cuanto peor mejor". Et tindrem que seguir.

Anònim ha dit...

Molt bé Joan, crec que vas agafant la velocitat de creuer. Amb canons com els teus i els de l'Alejandro apuntant-los, els de l'equip de govern ho tenen cru.

El temps anirà demostrant l'absoluta inconsistència i incompetència de l'alcalde de Tarragona, Xavier Sabaté, que nomès té mala llet (i son, perquè es va adormint pels actes). Pel que fa al putxineli Ballesteros, doncs ja va quedant retrat com el Senyor Ningú que és.

Oscar Ramírez ha dit...

Hola.
Ha creat una nova enquesta per saber quin dels blogs polítics agrada més a la gent. Com vaig fer amb els altres blogs fa uns dies, he decidit entregar un banner que és un reconeixement per als tres blogs que d'aquí al 31 d'octubre, dia que tancaré la enquesta, tinguin més vots. Espero que t'agradi la idea. Fins ara.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Els socialistes, son experts en donar consells a tothom i en anar de perdonavides pel mon. Ara fins i tot ens donen consells de com fer oposició. I es clar la cançoneta de que no hem paït que hem perdut, que no estem acostumats a perdre el poder, que si ho hem deixat tot arruïnat..., tota la culpa de CIU No us recorda una mica el que van dir i fer durant els dos primers anys de tripartit a Catalunya?.
Es que els socialistes no se’n recorden de l’oposició que feien ells, agressiva, dura i que fins i tot anava contra l’honorabilitat de les persones ?. Ara es permeten el luxe de donar consells de com hem de fer la oposició nosaltres?.
Ells els que tenen que fer es intentar governar, perquè porten 4 mesos venent fum. Que baixin de la figuera, No poden estar tot el dia dient que han guanyat, han guanyat. Ja ho sabem això, ara que compleixin amb el que van dir, i deixin tranquil•la a l’oposició perquè tu Joan ja saps perfectament quin es el paper que tens de fer a L’Ajuntament.
Queden encara 4 anys per les eleccions, Joan, però molt em temo que la seva ineficàcia serà tant evident, que malauradament haurem perdut 4 anys per tirar endavant tots els projectes que teníem projectats i que molt bé expliques al teu post.

Anònim ha dit...

Benvolgut Sr.Carrillo.
La revisió del Pla General de l'any 1985 en el seu text refòs JA RECULL en la parcel·la de les Germanetes dels Pobres només dues claus de qualificació urbanística: la Clau 7b (equipament privat sanitari)que correspon a la zona on s'hi troba la Residència, i la Clau 14a (ordenació volumètrica específica), per tant zona edificable, que correspon entre d'altres a les dues cantonades de l'Avinguda Marquès de Montoliu (amb Av. Catalunya i amb Joana Jugan). En cap cas hi consta cap clau que qualifiqui cap part d'aquest espai com a zona verda.

No cal que li recordi que aleshores (1985) Tarragona tenia d'Alcalde a Josep Maria Recasens i Comes del PSC.

Trobo estrany que una persona com vostè que pel que tinc entès acostuma a fer comentaris amb rigor i que es mira les coses abans de publicar-les hagi patit aquesta estrepitosa relliscada acusant en Joan Aregio i l'anterior alcalde d'haver requalificat una pretesa zona verda que mai ha existit en el planejament. A no ser que ho hagi fet de manera intencionada la qual cosa ja seria més reprobable.

No cal que li digui que aquesta documentació és pública i està a l'abast de qualsevol ciutadà. Poso a la seva disposició còpia d'aquest document per demostrar-li que cap govern de CIU ha tocat aquesta qualificació urbanística.

Atentament

Jordi-Miquel Sendra Vellvè
Conseller Municipal de Ciu
jmsendra@tarragona.cat

Joan Miquel Carrillo ha dit...

Sr. Sendra,

En primer lloc agraeixo el seu amables escrit, doncs em mostra un error que he comès i com que un no escriu per tenir sempre la raó sinó per arribar a la veritat, és positiu que a un se la mostrin i, de fet, aquesta és una de les utilitats dels blocs.

En segon lloc, ja li dic que jo no acuso a ningú de requalificar res, doncs les requalificacions no són cap delicte, que un sàpiga, quan s'ajusten a la llei. Per tant, es pot estar d'acord o no d'una determinada actuació urbanística però en qualsevol cas, un no acusa a ningú de res, perquè per això hi ha altra gent.

En tercer lloc, vostè insinua mala intenció per la meva part, però ha d'entendre que jo no em jugo res en tot això i que la meva intenció no és altra que saber més i si he comès un error, ha servit per a que algú, com vostè, em corregeixi.

En quart lloc, li dóno la benvinguda al món dels qui llegim el planejament, doncs és una virtut que, com ha pogut comprovar, li serà molt útil en un futur.

En cinquè lloc i, entenent que no existeix requalificació, m'haurà d'explicar un parell de coses més, ja que vostè està més ben informat que jo.

Com que no sóc a Tarragona, hi ha coses a les que no puc arribar. Jo li exposo el que he trobat a la web de l'Ajuntament i després vostè m'ho explica, si li sembla bé.

ACORDS ADOPTATS A LA SESSIÓ ORDINÀRIA DEL CONSELL PLENARI QUE TINGUÉ LLOC EL DIA 8 DE MARÇ DE 2005

No es va aprovar la Moció presentada conjuntament per ICV-LP, ERC i PSC per instal.lar un servei diari de menjador a les llars de pensionistes i jubilats, per 14 vots en contra del PP i CiU i 10 a favor d'ICV-LP, ERC i PSC.

Es va aprovar la Moció presentada conjuntament pel PP i CiU en relació amb la Residència d'Avis de les Germanetes dels Pobres

ACORDS ADOPTATS A LA SESSIÓ ORDINÀRIA DEL CONSELL PLENARI QUE TINGUÉ LLOC EL DIA 30 DE GENER DE 2006, A LES 9.10 HORES

No es va aprovar la moció que presenten els grups d’ICV-LP, PSC i ERC per mantenir els usos de la finca que correspon a l’antiga residència de les Germanetes dels Pobres, per 13 vots en contra del PP i de CiU i 11 a favor d’ICV-LP, PSC i ERC.

Es va aprovar la moció alternativa amb vocació transaccional que formulen els grups de CiU i PP, en relació amb la moció presentda pels grups del PSC, ICV-LP i ERC per mantenir els usos de la finca que correspon a l’antiga residència de les Germanetes dels Pobres, per 13 vots a favor de PP i CiU i 11 en contra d’ICV-LP, ERC i PSC.

Espero, per tant, Sr. Sendra, la seva amable resposta.

Atentament.

Anònim ha dit...

Sr. Carrillo, vustè no es ningú per dirme si vull entrar en una pregunto o no, li fen us de la lliure expresió en un tema com que com a demostrat Sendra vostè no té raó i s0ha de disculpar, per altra part no sé d'on treu que nop hi estat educat en cap paraula del meu escrit li ha faltat, voste sí perque ha acusat al anterior equip de govern de recualificar un espai verd i ha dit mentida, si tan "enterat" està dels acords tindria que dir que és el que s'acorda i que es el que és rebutja, posar l'anunciat de la forma que ho fa es joc brut i volgué insinuar. El que s'aprovat, aprovat està i el que s'ha rebutjat així està i la situació del sòlar de les germanetes és que a dit el Sendra, i repeteixo, no crec que tinguem que "pagar" els tarragonins un verd per que ho disfrutin 4 veins del entorn, si volen ver el poden tenir als terreny de la presó sempre que el Sr. Ballestesros i cia. no canviï la cualificació per posar-hi les oficines del seu amic Sabatè.

Joan Miquel Carrillo ha dit...

Sr. Benjamí,

Ja he reconegut que m'he equivocat i també li demano disculpes a vostè, si fa falta. Equivocar-se no és ser maleducat, dir " a veure si t'enteres" sí, però no sóc jo qui li ha d'explicar això.

Si he posat l'enunciat com l'he posat és perquè és el que hi ha a Internet i jo no puc arribar més lluny. Li he demanat al Sr. Sendra que m'ho expliqui perquè no ho sé. Entenc que vostès es pensen que jo tinc mala intenció, però s'hauran d'acostumar a entendre que no és així. Estic segur que el Sr. Sendra ho entendrà així i em contestarà el meu dubte. No en va, és un regidor de la meva ciutat.

Finalment, fa 2 anys allí hi havia un espai verd i l'altre dia vaig passar per allí i Sacyr hi construïa uns pisos "chachi". Així que alguna cosa haurà passat, no?

Anònim ha dit...

Sr. Carrillo, accepto la seva amable explicació, així com la manca de mala fé per la seva banda, no obstant crec que vosté pot saber que una cosa és que hi hagi un espai verd i l'altre es que la catalogació sigui de "zona verda" al Pla General, que es que pasa al solar de les Germanetes, tenian un edifici rodejat d'un solar edificable i el que el compra, el compra com a tal, no per fer-hi farigoles, si algú vol el jardí que el pagui ell, jo no, els del entorn ja anirem al solar de la presó (jo estic a l'entorn)que aquest si que esta qualificat com a tal (amb permis del Ballesteros+Sabaté).

El Capità Tarragona ha dit...

Hola!

S'apropa la segona trobada de blocaires!

Serà el proper DISSABTE DIA 1 DE DESEMBRE a les 21:30

Que, t'hi apuntes?

Si vols venir, envia un correu a blocairestgn@gmail.com i ja està!

Salutacions!!

eric castel ha dit...

L'EOI és necessària per aquella zona de Tarragona, apart de per a donar una mica de vida, per si a la vegada és du a terme una pla de millora de tot l'entorn, que es troba en un clar deteriorament i declivi.

Això és el que heu de lluitar entre TOTS.

Anònim ha dit...

Nastrud, L'EOI está previst vagi on hi ha la Xartreuse, al meys abans de les eleccions el Sabaté hi va penjar una pancarta que ho anunciava.

Joan Miquel Carrillo ha dit...

Sr. Aregio,

Avui fa tot just una setmana que va encetar aquest post i encara no ha fet cap intervenció.

Espero que estigui bé.

Sr. Sendra, espero que m'aclareixi els meus dubtes.

Moltes Gràcies.

Anònim ha dit...

Per el nastrud.

No s'havia quedat que l'EOI anava on es la Xartreuse?, no va penjar el Sabaté una pancarta per les eleccions?, a que juguen ara. Aixó de l'EOI es una historia de mai acabar I ES COMPETENCIA DE LA GENERALITAT.

Unknown ha dit...

A aqueta llista jo hi afegiria que la biblioteca Pública de Tarragona obri les seves portes de forma ininterrompuda duant el dia també a l'estiu, doncs les tardes d'agost tarragoan està orfa de biblioteca pública.

eric castel ha dit...

Coi, és que jo em referia a la Xartreusse i la zona degradada és aquesta mateixa dels voltants de l'edifici.

I si, és la història de mai acabar, perquè estem capant el seu creixement perquè a l'actual no hi ha prous espais. Qui hi hagi estat m'entendrà.

Anònim ha dit...

Els socialistes i ERC estan posan dificil el que puguis fer una oposició constructiva. Penso que tindries que pendre cartes amb el següent assumpte, en el recent viatje a Pompeia, s'ha vist al tipejo del Josep Albert amb la seua muller i a més a la seva germana Alba Albert, crec que per sanitat democràtica tindries que esbrinar quina estat la transparencia i criteris que s'han seguit per l'Ajuntament en la selecció del viatje, i per descartar el que sigui un premi a la familia Albert pels serveis prestats al socialistes, incluit el ser un organitzador i el que senyalava al membres de CiU que que fossin escridassats.

Anònim ha dit...

Benvolgut Sr. Carrillo. Abans que res, li importaria que passéssim de formulismes de cortesia i ens deixéssim de tractar de vostè i de senyor, que es pressuposa que ho som? Crec que el bon tracte i les bones maneres no són incompatibles amb que ens tractem de tu i, de fet, m'hi trobo més còmode. Espero la seva resposta.

Respecte de les seves preguntes, crec que seria exagerada la íntegra transcripció aquí dels plenaris que esmenta, entre d'altres coses perquè ocuparia un espai que no sé si seria de justícia utilitzar i no sé si això dels webblog tenen capacitat per suportar.

Sí que les mocions aprovades en plenari anaven motivades per la preocupació pel fet que les Germanetes dels Pobres marxessin de Tarragona i la ciutat perdés un equipament assistencial de primera magnitud. Per tant s'intentava garantir el manteniment d’aquest equipament perquè Tarragona no es vegés privada d’una residència per a persones de la tercera edat sent com és una ciutat deficitària en places sociosanitàries.
Per altra banda, també es volia evitar una especulació urbanística que fes interessant aquesta finca per a altres usos i així es va aprovar que l'Ajuntament es comprometia a no acordar cap canvi urbanístic a la finca de les Germanetes dels Pobres i que, per tant, restés igual que en el planejament de l’any 1985.

És cert que hi va haver debat sobre la zona enjardinada que rodeja l’edifici de les Germanetes, doncs l’oposició d’aleshores demanava que es permutés aquest terreny per d’altres en algun lloc de la ciutat, però crec que vostè comprendrà que per satisfer a uns pocs, la despesa que això hagués suposat era de difícil assumpció per un Ajuntament que ha de satisfer als seus 150000 ciutadans.
També és cert que qualsevol ciutadà interessat en comprar un habitatge hauria pogut consultar a l’Ajuntament sobre la situació urbanística de l’entorn, i hagués pogut comprovar que el planejament de l’any 1985 ja contemplava que la franja de Marquès de Montoliu era edificable. Dissortadament, crec que preguntem massa poc en un tema que és de vital importància.

Sr. Carrillo, li prego em discupli si no li he respost allò que vostè volia. En tot cas resto a la seva disposició pel que li convingui.

Anònim ha dit...

señor aregio, estoi casi totalmente deacuerdo con lo que le pide usted a ballesteros para el progreso y buen funcionamiento de tarragona pero, siempre ahy un pero.
señor aregio no se le olvida algo importante o perdon no se le olvidan 1500 personas tanbien importantes para el progreso de tarragona, dios que fallo no.
queda usted perdonado hombre no se preocupe ya lo se la culpa la tiene ballesteros
!malditos afectados del poum siempre ahi dando en la llaga!
señor aregio por que no pedir lla puestos al excelentisimo ballesteros unirse todos ya de una vez i dar solucion al problema poum.
1500 familias todavia no duermen por las noches, no le preocupa, no es importante el tema para incluirlo es su oposicion constructiva.
basta ya señor aregio agradecemos la oposicion constructiva que usted realiza pero recuerde los desauciados por el poum tanbien somos tarragona demomento.
nadie le pide que calle para eso esta usted para realizar una oposicion responsable para todos y denunciar lo que se prometio y no se realiza o aunque prometido no sea posible.
perdone de antemano el no contestarle en catalan esque aun siendo catalan no lo se escribir correctamente gracias por su atencion
antes de acabar tanbien le recomiendo visite este blog
http://tarragonapoum.blogspot.com/

Joan Miquel Carrillo ha dit...

Jordi, ja que ens parlem de tu, sincerament, no he entès res. Si no t'importa t'escric al teu correu personal, perquè aquest tema m'interessa.

Joan Aregio ha dit...

Benvolgut Sr. Carrillo, per sort estic bé, i content, ara que ja sap vosté la veritat de la "meva brillant operació a la zona verda de les Germanetes dels pobres", i si no he intervingut fins ara, era perque ja tenia vosté una bona relació epistolar amb en Jordi Sendra.Tot i així en poso a la seva disposició per alló que vulgui.

Joan Aregio ha dit...

Sr. Juan Carlos, interpreto del que diu, la seva profunda preocupació, i jo diria indignació, per les operacions urbanístiques que preveu el POUM. Fa ja més de dos mesos que vaig dir publicament, que en alguns aspectes del POUM, no habiem fet prou bé les coses, i que jo donaria la raó a les alegacions que es presentesin per part dels veins, Es a dir," mea culpa. Els dono la raó i votaré exactament el mateix que voti el Sr. Ballesteros. De totes maneres Sr. Juan Carlos crec que moltes de les coses que s'han dit del POUM ha estat mentides interessades.Entengui que em refereixo als polítics que han parlat, no als afectats, per qui tinc el màxim respecte.Peró segurament aixó requeriria ser parlat amb més calma que la de uns comentaris en un blog. Li agraeixo molt el seu comentari, i estigui tranquil que els idiomes serveixen per entendrens, i parlant la gent s'entent.

Joan Miquel Carrillo ha dit...

Sr. Aregio,

M'alegro de que es trobi bé i content, i espero amb delit que el Sr. Sendra (Jordi, per als amics) obri el seu bloc personal.

Atentament

Anònim ha dit...

Benvolgut Joan Miquel,
Em vas dir que m'enviaries un mail per acabar d'aclarir el tema de les germanetes. Encara no he rebut res.

Per cert, dius que esperes amb delit el meu blog personal. Potser això dels blogs està en vies de desaparició, doncs sembla que la nova moda són els videoblocs (avui he vist el de l'Artur Mas i no està mal això de gravar vídeos enlloc d'escriure tant). És allò de val més una imatge que mil paraules.

No sé, algun dia m'animaré.
Apa a reveure