dimarts, 11 de setembre del 2007

LA MEVA PRIMERA PUBLICACIÓ


La meva primera sortida al bloc i començo aprofitant la idea d’un company blocaire, el Gerard Castells. Sé que fer autocrítica és un exercici molt sa. Sens dubte, però també és ple de complexitats. Deixeu-me començar fent una autocrítica personal, que sempre és millor que la política. Primer he de reconèixer que poder he trigat massa en decidir-me a fer un bloc. Però els que em coneixen saben que sóc de naturalesa cauta. Segon, i ja que en l’enquesta del Saló dels Penjats he quedat l’últim fer una reflexió: les carreres de fons no es guanyen sortint el primer, o fent de llebre, sinó sabent administrar bé els temps. En política tot és un carrera de fons, però bé, ja que he quedat l’últim, he de reconèixer que poder no he sabut transmetre bé aquesta idea. I tercera autocrítica: l’autocrítica benèvola i complaent és una temptació massa golosa....

He escollit una data, l’11 de setembre perquè és molt important per mi. I ho és encara més en un moment com el que estem vivint al nostre país. No és el primer cop que la situació política de Catalunya és convulsa, però sí que crec que és el primer cop que la sensació d’estar davant d’un punt de no retorn és reconeguda per tothom. La sensació de crisi és avui més gran que mai, però també ho és la desgana i la frustració. Perquè com acostuma a passar, són les persones anònimes i no els representants polítics qui pateixen les conseqüències de tot un seguit de desgavells dels que som responsables tots els que, amb una acció pública, no em sabut preveure la situació de col·lapse que vivim. Un col·lapse que és alhora físic, i sobre tot psicològic. Som un país, som una nació en estat de bloqueig. El nostre futur està en mans d’altres, el que provoca un present cansat i gris. Estem farts de debats.

Les polítiques més o menys efectistes i autocomplaents ja no tenen raó de ser, si és que l’han tingut algun cop. L’11 de setembre és una data històrica que no podem passar amb enyorances. Hem de reivindicar el que creiem que és nostre i nostre és el futur de Catalunya. Podem anar a Madrid a fer reunions amb ministres que ens fan passar amb passeres, o podem anar a Madrid amb lideratge i amb les idees clares i sabent que les nostres reivindicacions són les de tot un poble. És un matís, però quin matís! Catalunya necessita tornar a trobar aquest lideratge, no pot ser que un partit de futbol amistós sigui un problema! Estem cansats que cada cop que volem millorar la nostra vida algú ens acusi de ser uns egoistes i uns “pedigüeños”. No demanem més que NORMALITAT, que la llum funcioni, no que ens prometin que quan ens quedem sense “només” trigaran 4 hores en tornar-la a connectar! Volem tenir llum sempre! Volem que funcionin els trens, que les nostres carreteres no es col·lapsin, que cada nen tingui u ordinador a l’escola i que les maletes entrin i surtin d’El Prat sense que s’acabi el món. Volem ser un país normal, sense haver de donar explicacions per cada cosa que fem o diem.

Ara bé, la normalitat no és troba sense que assumim responsabilitats. El Govern de la Generalitat només governa per continuar governant, sense líder, amb cacofonies vàries. Sincerament no tinc ni idea de quin model de Catalunya té el senyor Montilla. I no cal ser massa llest per saber que una nau sense timó acaba per estavellar-se contra les roques.

42 comentaris:

Anònim ha dit...

Sembla serque sóc el primer de fer un comentari en el teu nou blog. Quina ilu.

En primer lloc, Joan, moltes felicitats per incorporar-te al món dels blocaires. També per fer-ho en una data tant senyalada pels catalans.
Fa ja mesos, des que va començar "el saló dels penjats" que en sóc visitant i comentarista asidu. No sé si properament m'aventuraré a montar el meu. Probablement és una qüestió de mandra, però crec important que existeixi aquesta xarxa tant particiativa, d'opinions diverses, fins i tot contraposades.

Deixa'm dir-te només una cosa en relació al que avui has publicat.

Aquells que pensin que avui ja han guanyat la carrera, van errats.

Tens raó que tot en política és una carrera de fons.
Vull posar, per il·lustrar-ho, un exemple maratonià, paradigma de la paciència i la tasca a llarg termini:

Va ser històric. No sé si recordaràs Emil Zatopek. Li deien "La locomotora txeca".
A Helsinki 1952 va participar en la marató. Ell va començar amb calma, ben posicionat, sense presses.
Va ser al quilòmetre 20 (recordar que una marató en té 42) quan va començar a prémer el gas.Va ser un passeig triomfal pels carrer d'Helsinki. Els seus rivals van quedar bocabadats.

No pensis, però, que la teva és una carrera en solitari,com en Zatopek.
Tens un bon equip al teu costat, disposat a donar el millor de nosaltres durant aquests 4 anys per treballar amb tu per Tarragona des del lloc que en aquest moment ens toca.

Apa, Bona Diada i sort amb el teu blog!!

ALEJANDRO FERNÁNDEZ ha dit...

Hola Joan, benvingut a la blogosfera.
Parla la llebre que va guanyar la votació internauta (potser arribaré a Alcalde virtual)
Acabo de deixar un article sobre el Rajoy al meu bloc. Segurament es pot considerar voluntarista, però si analitzem fredament les coses que ha fet després d'una derrota clara i dolorosa l'any 2004, podem veure que, com bé dius, la política es una cursa molt llarga en la que es poden guanyar etapes, però per guanyar el Tour es necessiten anys i trajectòries sòlides.
A mi em serveix d'inspiració en els moments difícils pensar en això (perquè pensar en Churchill i coses així per superar l'adversitat potser és una mica exagerat)

saló dels penjats ha dit...

Benvingut a la Tarracosfera!

Esperem que siguis perseverant i aquest nou bloc es converteixi en un punt de trobada i debat.

Per cert, nosaltres ja parlem del teu bloc.

Unknown ha dit...

Bienvenido, ya iremos pasando por aquí.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Joan, enhorabona pel bloc. De debò que et notàvem a faltar a la blocosfera Tarragonina, ja ets aqui i a partir d’ara podràs expressar i compartir amb tothom els teus pensaments i podràs debatre les idees amb qui vulgui fer-ho.
Jo porto tot just tres mesos amb el meu bloc i de debò que estic vertaderament sorprès de la gent que arriba a entrar i dels comentaris que deixen, que intento respondre un per un.
Vinga Joan, felicitats i esperem amb il•lusió les teves reflexions i pensaments.
Ja t’he linkat, al meu.

Anònim ha dit...

Senyor Aregio, ja era hora que baixés a l'arena, ja pensàvem que estava lucy in the sky with diamonds. Espero que prengiu nota del seu compinche alejandro Fernández, que tot i ser del PP està passant la ma per la cara a tots al seu bloc, on entra als debats i parla claret.

Lo dit, benvingut i espero que estigui a l'alçada.

El Capità Tarragona ha dit...

Hola Joan!

Benvingut a la blocosfera tarragonina!

La veritat és que això enganxa, ja veuras com poc a poc t'anirà sorgint un sentiment de bloco-dependència...

Penso que has fet un article molt encertat per començar el bloc i que has escollit un dia molt apropiat!

Salutacions Joan

Jordi Roca ha dit...

Benvingut a la blogosfera.

Anònim ha dit...

Hola Joan, felicitats per decidir-te i per triar l'11 de setembre. A partir d'ara crec que això és posarà molt més interessant, es bo tenir polítics d'alçada amb els quals poder dialogar i si cal discrepar.
Salutacions,

Anònim ha dit...

Vaig assistir el passat mes de maig al debat electoral en el que vas participar a la URV i recordo que vas comentar que en política no només valen els objectius o el que diuen ara "el que necessita la gent" o "fer coses per la gent" sinó que vas donar importància a "la ideologia". Em sembla que vas declarar-te liberal en general i socialdemòcrata en el tema econòmic. Jo comparteixo amb tu el liberalisme.

Crec que parlar d'idees i de filosofia política ha de ser un element de debat en els blogs polítics, o si més no, m'agradaria que ho fos en aquest.

Desitjo que aquest espai sigui un fòrum de diàleg i de debat, d'idees i d'aportacions.

sdas ha dit...

És d'agrair que els polítics parlin directament amb els ciutadans sobre els problemes de la ciutat i donin el seu punt de vista sobre els diferents temes que vagi plantejant l'actualitat tarragonina.

Enhorabona Joan, benvingut a la blogsfera, espero que aquest blog serveixi perquè et coneguem millor.

Oscar Ramírez ha dit...

Joan: Endavant amb aquest blog i amb tot allò que toca fer a diari malgrat, en algunes ocasions, no sigui com un voldria.

Oscar Ramírez ha dit...

Joan: Endavant amb aquest blog i en tot allò que toca fer a diari malgrat, en alguns casos, no sigui com un voldria.

Oscar Ramírez ha dit...

Joan: Endavant amb aquest blog i en tot allò que toca fer a diari malgrat, en alguns casos, no sigui com un voldria.

Jobove - Reus ha dit...

benvingut al món dels blocs
si tens cap dupte, ens consultes

salutacions d'uns ganxets

Oriol ha dit...

Hola Joan,

enhorabona per estrenar bloc, és una molt bona eina per a que la gent de la blocosfera de Tarragona, que no som pocs, sapiguem més coses sobre els teus punts de vista i espero que ens vagis informant sovint de les novetats del consistori.

Alhora, tindràs l'oportunitat de poder debatre amb molta gent els teus punts de vista i els d'aquests, cosa que pot fer que gent que no pensi com tu, tenint algun intercanvi d'opinions puguin veure finalment les coses d'altres punts de vista.

Pel que fa a l'enquesta dels penjats, permeten que dubti sobre si realment 200 persones DIFERENTS han votat al Ballesteros, i de si 300 persones DIFERENTS ho han fet per L'Alejandro, cal recordar que els vots es contaven un per ordinador, sinó que cada dia podies tornar a votar des del mateix ordinador, s’hauran deixat uns quants euros els socialistes enviant-se sms per a que tothom votes cada dia. amb tot això però, no estic justificant el teu resultat a l'enquesta.

Res més, espero que sovint ens deixis posts i res més, ens veiem per aquí!

Joan Aregio ha dit...

Moltes gràcies a tothom per la benvinguda.Per cert,no tingeu cap dubte, els articles i comentaris,els faig jo. Ja he vist al bloc dels penjats que hi ha qui parla de "negres" , com diu una regidora socialista als plenaris de l'Ajuntament que "cree el ladrón que todos son de su condición".

Unknown ha dit...

Espero que aquest espai es vagi omplint d'idees i dinamisme, esdevenint una petita mostra de participació ciutadana de la sana.

Una abraçada i bones festes!

jordi salvat ha dit...

Joan,

Benvingut a la Tarracosfera.

Jo també t'he linkat i aniré entrant. Et recomano perseverància perquè el bloc tingui èxit. Crec que es convertirà en un fòrum de debat interessant.

Ànims.

Unknown ha dit...

Voldria afegir una cosa...

Potser has trigat a engegar un blog, però és d'agraïr que ho hagis fet precisament ara,s ense la pressió pre-electoral que veu néixer moltes bones intencions, molts blogs... per passar a millor vida en tres o quatre mesos.

Per regla general desconfio dels blogs vinculats a partits polítics que s'obre en plena precampanya electoral, tot hi que he trobat excepcions lloables, com el blog d'Alejandro Fdez.

Lo dit, bones festes.

Enrique de la Torre ha dit...

Bienvenido a la blogesfera.

Esperamos que la labor de CIU a través de los blogs sea como la que hasta la fecha ha estado ejerciendo el PP, sobre todo a través de Alejandro Fernández y Jordi Roca.

El listón está un poco algo y las comparaciones seguro que serán odiosas.

Lo importante es crear oposición fuerte, dura y con los suficientes argumentos (algunos salen por sí solos) como para hacer ver que el Gobierno Progre de Tarragona no es el mejor sino el peor.

Cesc ha dit...

Hola Joan, benvingut a la blogosfera. Serà positiu un nou blog que parli des de l'oposició, fins ara només teniem el de l'Alejandro.

eric castel ha dit...

Benvingut a aquest mon.

Espero que siguis almenys tan constant com l'Alejandro. Tens el llistó ben amunt.

Joan Aregio ha dit...

Bé, per ser el primer dia deixeu-me dir-vos que Dèu ni do. Un cop més gràcies a tots per la benvinguda, ja m'havíen dit que "l'esperit blocaire" era molt fort, però no m'ho esperava tant.

Us respondré una mica a tots alhora però sé que m'he d'organitzar d'una alte manera. Té rao el Tondo Rotondo, per cert sembla un nom de novela de l'Eduardo Mendoza, que en època d'eleccions és molt fàcil fer de tot i prometre de tot, però un cop passades és quan de debó cal fer donar la cara. El Pepe Lotas -una alter cop Mendoza- em diu que poder he estat una mica LSD, bé com ja he dit aquesta serà una cursa llarga i més que al "cel amb diamants", estava a les calderes posant el combustible necessari per arribar en bona posició, o sigui guanyant, d'aquí quatre anys les eleccions municipals.

El que diu l'Artur és del tot veritat: necessitem un debat ideològic. Necessitem un lideratge clar i convincent. Però hem d'anar molt més enllà del debat identitari ja que la gent té unes realitats i unes necessitats que han de ser la nostra prioritat.Estem en un moment molt complicat: les velles idees ja no ens serveixen i les noves encara no s'han formulat, el resultat és que estem orfes d'idees. Imagino que per això hem de patir polítics com en ZP que és capaç de dir burrades un dia sí i l'altre també sense que passi res. Ull!! Alejandro Caballero, això ho pensen molts a can Ferraz!! segur que en Pedro Solbes estarà d'acord amb mi.

I, Alejandro, tu de llebre poc, més aviat guineu....seguint amb la nostra passió pel món anglosaxó ets més com en Monty, ja saps Alamein, Afrika Korps, etc.... un personatge que també hauríem d'estudiar.

I a la resta, gràcies pel vostre acolliment, espero pdoer debatre amb tots sovint i a fons.

PD: aquest bloc està encantat de tenir contactes ganxets!!

ALEJANDRO FERNÁNDEZ ha dit...

Joan,

Amb això del Monty sí que m'has arribat al cor, company.
Ara em veig encara amb més força per derrotar el "Imperio del Mal"

Unknown ha dit...

Bon escriptor, l'Eduardo Mendoza...

Anònim ha dit...

Sr. Aregio: estic llegin continuament que el POUM, obliga a expropiar, per contra mirant les fitxes del POUM, llegeixo que el POUM es ORIENTATIU (no obligatori) i en lloc he vist la paraula "expropiació" i sí la de dret a reallotjament. Em vol aclarir aquets extrems.

Joan Aregio ha dit...

Benvolgut vei de l'Avinguda de Andorra, tens rao, les fitxes del pla general son orientatives, i solament, la gestió, posterior al planejament,decideix com i quan es fan les coses, o si no es fan, que tambe passa.(Del pla general vigent hi han coses que no s'executaran, mai)Aquesta gestió és la que diu com es produeix el reallotgament, dins del propi sector,o zona, i les condicions d'aquest. Aqui és on es produeix la posibilitat, perfectament legal de permuta de pis vell per pis nou sense cost pel vei, i crec que en la voluntad dels polítics que varem aprovar el pla estava fer-ho aixi.Per tant l'expropiació no és l'única eina posible. Pero el soroll, la desinformació i altres circunstàncies fan que intentar explicar això sigui impossible, si a més el govern d'en Ballesteros no vol ni sentir-ne parlar de canviar pisos vells per nous sense cost pel veí.
Però ja que hi som, no crec que el meu bloc necessiti anònims, jo estic encantat de respondre a totes les preguntes i m'agradaria que qui les fa no tingués por de mostrar-se.

Anònim ha dit...

Bon dia Joan:

Únicament felicitar-te per haver posat en marxa el teu bloc i desitjar-te que aquest tingui la mateixa repercusió i seguiment com els d´altres blocaires que s´estàn convertint en un referent de debat i opinió política a Tarragona.

Seguiré les teves reflexions.

Salutacions.

Òscar B.

Anònim ha dit...

Amics Aregio i Alejandro Fernandez crec que sou els dos millors politics de tarragona i esteu a la oposicio... te nasos!!!, sou admiradors de monty (per cert te una estatua preciosa a londres ja fare arrivar la foto als dos) JO Admiro més a Patton. Joan la pregunta que son dos :
Creus que si fosis alcalde el dia de las eleccions haguesis tret millor resultat? i la segona com es sortira el Navarro amb el poum , per que diu que si a tot
gracies
JOSEP-TGN

Joan Maria ha dit...

Aregio i Alejandro, el que val, val!

Crec que el Joan farà un bon paper al blog perquè, com l'Alejandro, té la valentia i l'honestedat de no veure enemics en les persones que no pensen com ells. I aquesta és la primera condició per a acceptar un diàleg autèntic, on un està disposat a deixar-se convéncer i a convéncer.

De moment, felicitats perquè constato que al teu blog es poden fer comentaris, que és important (al de l'Alejandro també), i encara millor, que els respons!

Tot això és molt bo per a la política. Les proclames son dolentes, els debats son bons.

Enrique de la Torre ha dit...

Hola Sr. Aregio,

No quisiera que pensáramos sobre la opción política, que de haber ganado CIU se hubiera planteado en Tarragona. Ya sabemos quien podía ser compañero de parchís y quien no, quienes iban con las rojas (se incluyen las verdes) y quienes con las azules.

Solamente me gustaría saber cuáles han sido, a su parecer, los erroes que ha tenido su formación, en aras de unos resultados sorprendentemente flojos en la ciudad de Tarragona.

Desde la perspectiva de quien le escribe, creo sinceramente que la campaña de CIU no ha sido nada buena. El Sr. Ballesteros, a base de dar la cara y poner estratégicamente un local de camino al Eroski, pagar por salir en la portada del Més Tarragona, etc., ha sabido hacer uso de su populismo evidente, pero que al fin y al cabo, vende.

Saludos y gracias.

Josep (sl) ha dit...

Joan No ens coenixe'm però ja et tocava obrir un blog. T'havies d'actualitzar a les NNTTs. Clar que jo n'hauré d'obrir un quan pugui dispossar de temps.

Marc ha dit...

Que ven ja ho hem vist. Solament espero que el que venen tingui certificat de garantia per si d’aquí quatre anys s’ha de canviar...

Però bé, només he entrat al bloc per veure quin “look” oferia la nova bitàcola digital d’en Joan i de fet el seu primer post m’agrada molt. En ell he trobat, a banda d’una autocrítica que contribueix positivament a la salut política de la ciutat, el discurs que no vaig escoltar en l’acte de la Diada.

Salta a la vista quan algú es creu de veritat el que diu i quan algú diu algo que no creu de veritat.

En fi, de capitans per agafar el timó (tant nacional com local) no ens en falten. Esperem recuperar-lo abans de que s’estavelli contra les roques.

La meva més sincera enhorabona per sumar-te blocosfera tarragonina.

Salut!!

Joan Aregio ha dit...

Resposta a de la Torre i alguna cosa més:
Bé, ja he vaig fer en el seu dia una anàlisi de les coses que no havíen funcionat a la nostra campanya i, és més, crec que més o menys tothom les sap, per tant permeteu-me que no torni a donar les mateixes explicacions, no per res, sinó perquè ara per mi i pel meu grup politic la campanya ja és passat i el que m'interesa més és parlar de present i del futur. Estant passant moltes coses a la nostre ciutat, moltes d'elles no arriben a coneixement general de la gent i crec que, com oposició, hem de denunciar els abusos que comet l'equip de govern,així com els canvis de criteri sobtats i discrecionals que fan que aquesta ciutat estigui en un ball permanent de la conga...ja sabeu: un pasito palante un pasito patras... però sense anar cap un objectiu clar. Façana marítima, comisaria dels mosos, nomenanments de carrecs de confiança per un tubu...són només expemples que crec hem de poder debatre i quan toqui denunciar.

Enrique de la Torre ha dit...

Bueno, espero que la pregunta no haya sido intransigente, si bien esperaba saber un poco más de sus valoraciones al respecto.

Los que leen el periódico tal vez no escriben por aquí, o viceversa o ambas cosas, y no he tenido ocasión de leer una respuesta exacta como la que esperaba.

Está claro que hay que construir futuro, pero sin olvidar el pasado, y se trata de unir fuerzas todos desde la oposición.

Tarragona es convergente, cierto es, pero se trata de hacer las cosas mejor, sobre todo cuando, desgraciadamente, lo que manda no es tanto un programa político, como cosas tan vanales como una foto de primera comunión (Sr. Ballesteros).

Gracias y endavant

Anònim ha dit...

Benvolgut Joan,

Ha estat molt bona idea per part teva l'obertura del teu propi blog. De ben segur que contribuirà a donar a conèixer millor les teves idees i també el teu projecte de ciutat per Tarragona. CiU està fent i ha fet molt per Tarragona (des de l'Ajuntament i des de la Diputació que tu personalment has presidit), però això també cal que arribi a la gent i per això Internet i la blogosfera en són eines útils.

Bé, he vist que has publicat una primera entrada interessant, ha estat un plaer haver visitat el blog del futur Alcalde de Tarragona.

Una abraçada.

Anònim ha dit...

Hola Joan, sóc en David Morgades, un convergent de Mataró. Voldria saber si voldries enllaçar els nostres blocs convergents.
El meu bloc és http://elracodemataro.blogspot.com/

Ja em diras alguna cosa.

Una abraçada.

David Morgades (CiU)

Joan Aregio ha dit...

Hola Àlex-revecat,

Moltes gracies pels ànims i per visitar el meu bloc que, prometo anar acutalitzant i contestant-vos a tots i així crear un debat sa.

Al meu perfil teniu disponible el meu correu electrònic per si voleu enviar-me un e-mail per comentar-me qualsevol cosa que us interessi.

Joan Aregio ha dit...

Hola David,

Es clar que si! Ara t'afegiré a la meva llista de blocs i així podrem estar més en contacte.

Ànims per a Mataró.

Joan Aregio ha dit...

Marc, Josep(sl), Josep Tgn, Òscar... GRACIES!

Espero estar a l'alçada!

Herois ha dit...

Doncs mireu...també m'he decidit a entrar en aquest món dels blogs!

http://gransherois.blogspot.com/