dijous, 20 de setembre del 2007

GRÀCIES SENYOR ZAPATERO

Això de les promeses electorals és una mena de virus infecciós que a can sociata fa estralls. A en Ballesteros li va fer prometre l’oro i el moro, per, desprès de 100 dies, només complir amb l’absurda retirada de 500 zones blaves. Retirada que, per cert, a compensat amb una activitat recaptadora frenètica en altes àmbits. A en ZP el mateix virus els fa copiar el model de Pla de Lloguer Jove que l’Ajuntament de Tarragona ja té en marxa des de fa 7 anys, concretament des de l’any 2000.

El nostre pla
consistia en ajudes per pagar la mensualitat als joves fins a 30 anys i que ara, de governar nosaltres, haguéssim ampliat fins 35 anys, i polítiques que donin seguretat als propietaris de pisos, no que els castiguin per tenir una propietat sinó que els ajudin a posar un pis en el mercat amb garanties. Així ho veníem fent amb molt d’èxit, només amb l’ocasional crítica borda del socialistes que ens acusaven de practicar la política del xec!!!!!! I ells ara no paren de fer xecs en blanc: els dentistes d’en Bernat Sòria, els pisos a go-go de Don Manuel a Andalusia, les ajudes per nadons que no les aprovarà el Congrés ni en pintura.

Doncs bé, la jove promesa del socialisme mundial, Carme Chacon, i el menys, molt menys prometedor, José Luis Rodríguez Zapatero, com qui descobreix la sopa d’alls, fan gran posada en escena a les escales de la Moncloa per presentar el seu pla d’ajuda als lloguers, UNA PLA QUE ÉS CÒPIA, PLAGI, DIGUEU-LI COM VOLGUEU DEL QUE JA FA TEMPS TE IMPLEMENTAT L’AJUNTAMENT DE TARRAGONA SOTA LA BATUTA DE CiU. Estem segur que el pobre Solbes ja deu prendre Lexatin, i és que l’únic ministre no dogmàtic del Govern de l’Estat, no guanya per culpa dels disgustos que li ocasionen els seus propis companys de partit, que s’han llançat a una carrera boja per aconseguir vots a qualsevol preu, deixant en evidència una absoluta manca de dignitat i de coherència.

Bé, com estem en festes, crec que és impagable l’últim bloc del Capità Tarragona... El braç de Santa Tecla és cada cop més difícil d’aconseguir!!!!!

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Seria molt interessant saber qué en pensa el senyor Montilla de tot això. Encara se'l recorda al debat de les eleccions al Parlament sentenciant amb suficiència (el pobre!) que la política socialista no era donar xecs, sinò garantir drets. Seria interessant saber qué pensa però, com en tantes altres coses, no ho sabrem perquè d'on no n'hi ha no en raja.

Per això és tant sorprenent que el primer que va fer Artur Mas just desprès de les eleccions fos anar a veure si es podia entendre amb aquest pigmeu polític. Tots sabem que el tripartit estava cuinat entre ells, però com a mínim hauria d'haver visualitzat que la primera opció era fer un front nacionalista i reunir-se primer amb Carod. D'aquesta manera haguès deixat ERC en evidència. Clar que potser també aquí d'on no n'hi ha, no en raja...?

Joan Aregio ha dit...

Clara Boya....veig que l'estel d'Eduardo Mendoza causa estralls a la Tarracoesfera....La política socialista no és alter que aconseguir el poder, consti que no ho dic jo, és que stà dit en els seus principis bàsics. Si per això cal dir el contrari del que es pensa o fer el contrari del que es diu, no passa res, perquè ademés amb aquest domini que tenen del que és "políticament correcte" es poden permetre el luxe de manipular sense patir cap tipus de conseqüència. Només cal recordar el referendum sobre l'OTAN per entendre-ho tot plegat. EL que hem de fer, entre tots, és guanyar la batalla de les idees. Hem d'acabar amb la dictadura que fa que allò que ve de les esquerres tingui l'etiqueta de bo sense cap reflexió. Aquest tipus de pensament totalitari ens ha fet obviar les dictadures comunistes durnat anys!!!! És més, els seus Hereus -amb tots els sentits que li volgueu donar- es permeten el luxe de donar lliçons a la Humanitat mentre des de l'Audi oficial contemplen "la plebe". No sé si en Mas havia de rebre abans al Carod o al Montilla, el que si va fer és seguir les regles del comportament democràtic tal i com ho haguéssin fet a Londres o a París, però és clar que aquí alguns encara no han aprés a comportar-se com ho fan a les democracies consolidades.

Unknown ha dit...

La ampliación hasta los 35 años ya esta en marcha, pues la regidora que se encarga del tema, Victoria Pelegrín me lo hizo saber el pasado día 14... básicamente porque la Sec. de Joventut, reconoce como jonvenes a las personas entre 14 y 35 años.

Pero con los famosos "cheques" no se soluciona el problema de la vivienda, solo se alivia la presión economica sobre los arrendatarios durante un tiempo, hasta que los pisos suban... que es lo que ha pasado en Tarragona, Catalunya y España, en los últimos 15 años.

Para evitar esto e incluso provocar una bajada de los precios se tiene que hacer una política de vivienda activa, mediante construcción de vivienda pública y la creación de una verdadera bolsa de vivienda de alquiler... que de garantías a arrendador y arrendatario.

Con una política fiscal que beneficie también a ambos.

Y con una ley del suelo que proteja de abusos.

Entonces si bajaran los precios de los pisos de compra y de alquiler.

Esperemos a la aprovación de la ley de vivienda de catalunya y a la ley del suelo estatal... y con esas nuevas herramientas podremos garantizar que la constitución se cumpla y todos tengamos acceso a una vivienda digna... a precios dignos.


Por cierto Joan, no la habeis ganado y no la vais a ganar, la batalla de las ideas... porque las ideas sin pasión no son nada... y a la derecha siempre os ha faltado pasión...

En cuanto a los Audis... en el Passat que paseabas tu no hace tanto tiempo las cosas se veían diferentes?...

Salud...

Anònim ha dit...

Molt bé Joan, i encara et deixes preguntar perquè Ballesteros es carrega el conveni firmat amb la Generalitat de fer la façana marítima amb un grapat d'habitatges d'HPO, eh senyor Caballero?, sàpiga que salvat a la seva anyorada república socialista soviètica, els preus els posa el mercat, per tant es sobre aquest on s'han d'aplicar les politiques, en quansevol cas benvinguts a les politiques de CiU.

Joan Aregio ha dit...

Alejandro, ja pensava que t'havíes oblidat del meu bloc!!!!!D'entrada jo no he tingut mai un Passat....cotxe oficial a la Diputació com a President sí. Per anar a la Terra Alta o per anar a actes i visites. Com ho fa ara l'alcalde Ballesteros. Però jo parlo dels que, amb cotxe oficial, fan abús de la seva progressia del seu èsser "antisistema". Estaràs d'acord amb mi que una cosa no casa amb l'altre.
No diré res de la teva confiança en les divereses lleis per a solucionar el problema. El que e´s cert és que la política del Zapatero és una política de xecs (els Polònia d'ahir eren impagables)res més que xecs en blanc per contentar, però sense establir bases coherents per al futur. Ja ho he dit diverses vegades HI HA VEUS DINS DEL PSOE QUE ENCARA ESTAN MÉS CABREJATS, i tu ho saps.
Sobre les idees i la passió, no et diré que tu ets jove....però la passió no vol dir que crida més, sinó qui, a la llarga, és capaç de tenir més sensibiltiat i més humiltat per adonar-se que res és per sempre i que tots, en certa mesura, tenim raó.

Estat Major TWT ha dit...

Gràcies per enllaçar la nostra pàgina. Una cordial salutació.

Unknown ha dit...

No m’oblido del teu bloc, però estem de festes i les nits són dures i quan acabo de treballar no tinc gaires ganes de posar-me a l’ordinador... però porto 2 dies fent l’esforç... je,je.
Bé primer, si em referia a aquest cotxe de la diputació... i si la memòria no hem falla era un Passat, per tant no hem sembla lògic que tu critiquis al que usen cotxe oficial, quan l’has portat fins fa ben poquet.
En quant a que la política de Zapatero és de xec, tant sols dir que al meu cap tant sols recordo 2 polítiques tipus xec (de les que tant agraden a CiU), han estat la dels nadons (també coneguda com la proposta “El Jueves”) i aquesta per la vivenda... i que no tant sols porta el xec... porta tot una sèrie de polítiques socials, fiscals, i de habitatge (urbanisme, sol...). Si fas un cop d’ull al meu bloc veuràs que no soc partidari de la “xequitis aguda” dels polítics.
I és una cosa que ja al seu dia vaig criticar al vostre govern municipal en el tema del lloguer jove d’habitatge. Les millores socials no es poden assolir donant xecs, es tenen que aconseguir fent una millora de la societat, i per aixó no serveix pagar el mateix i deixar la cosa com està... s’ha de treballar per rebaixar el preu del lloguer i per tal de millorar els Salari Mínim Interprofessional (SMI)... que és de 600 € quan a la resta d’Europa es proper als 1200€ ... com a mínim si som els mil•leuristes que arribem de mínim als 1000 no de màxim.
Per finalitzar jo crec que la política de Zapatero no es pot classificar de “xec”, perquè hi ha exemples com la Llei de Dependència, que es una clara aposta, pel treball en tots els camps socials per tal de solucionar els problemes de les persones dependents...
Salut.

Anònim ha dit...

Alejandro:

Critiques la borsa de lloguer jove impulsada per l´anterior govern municipal oblidant que no entren dins les seves competències la legislació del sol, fiscal i processal, que corresponen a l´Estat i, en segons quins casos, CCAA.

No carreguis doncs contra l´anterior govern municipal per qüestions fora del seu àmbit competencial.

Ànims Joan.

Òscar B.

Unknown ha dit...

Oscar B.... Bolsa de alquiler que...? la bolsa de alquiler no era municipal... mira de donde colgaba.... que ni eso supieron hacer bien... y lo dejaron en manos de una entidad no municipal... recibiendo esta la ayuda... y encima sin dar un buen servicio.

Lo único que tenía el gobierno de CiU +PP era la ayuda al alquiler...

Y no que no se pude influir en el precio del suelo desde el Ayuntamiento tampoco es cierto del todo...

Desde luego lo que si se puede hacer, es hacer participe a los propietarios de la solución al problema existente, dándoles garantías que permitan que bajen los precios del alquiler.