dimarts, 18 de setembre del 2007

FESTES DE SANTA TECLA

M'haureu de disculpar si durant un parell de de dies (exactament fins dijous) no contesto amb la celeritat que cal els vostres missatges. Estic a Londres, participant en una conferència sobre les línees aerees de baix cost, les conegudes "low cost". Són unes jornades tècnies molt interessants a les que assisteixo com a President del Patronat de Turisme de la Diputació.

Aprofito per fer algunes reflexions sobre el tema. Dir que per Tarragona el turisme és molt important, és avui innecessari. Tots ho considerem així i tots tenim clar el seu valor estratègic. Sens dubte CiU ho ha tingut molt clar en els 18 anys que ha estat a l'equip de govern de la ciutat. Només com recordatori: Recuperació del patrimoni històric, declaració Patrimoni Mundial de la UNESCO, recuperació de les festes de Santa Tecla i Sant Magí, platges de la ciutat sempre bandera blava de la UE, elements innovadors com Tarraco Viva o recuperació de la Setmana Santa, avui la més important de Catalunya.

Hem apostat per la gastronomia, pel turisme cultural i pel turisme arqueològic. Tarragona està gràcies a tot això, en una posició inmillorable per avançar i consolidar el seu lideratge com a gran ciutat turística. Ara bé deixeu-me donar uns quants consells al bon amic i Tinent d'alcalde, Sergi de los Rios:
  1. Cuidar i mimar el mercat espanyol que és més del 50% del mercat que ens visita. L'eix Saragossa, Pamplona, Euskadi per un costat i Madrid per l'altre són fonametnals. L'AVE cal que s'aprofiti molt més.
  2. Apostar per la publicitat als punts d'origen del nostre mercat potencial. Apostar sense por per anar als llocs i vendre la marca Tarragona
  3. Apostar per que el posicionament de Tarragona dins de Internet sigui molt més contundent. Cal que quan algú cerqui Tarragona tingui al seu abast tota l'oferta turística i totes les facilitats per organitzar un viatge.
Crec que tots ens trobarem en aquest tipus de polítiques. Aprofito també que, ara que són festes, per proposar una reflexió a mitjà termini sobre cap a on volem que les nostres festes majors evolucionin. La recuperació significa un augment significatiu de la participació dels tarragonins i tarragonines. Poder hem de cercar nous espais, nous espectacles. Aviat tindrem la plaça de braus...

La tradició és la que és, i veure entrar el Braç de Santa Tecla a la Catedral continuarà sent un dels moments més emocionants que pot experimentar qualsevol de nosaltres vingui d'on vingui. Però els tradicions també s'han d'adequar als nous temps i això és molt més que la incorporació dels Nanos Nous al Seguici. Pensem que les tradicions, festes majors, Santa Tecla, etc. són una de les millors maneres que tenim de donar-nos a conèixer i de integrar als nous tarragonins.

No està de més que hi donem una pensada.

3 comentaris:

Herois ha dit...

Hi haurem de pensar...

En tot cas visca SANTA TECLA

Jo també he obert blog:

http://gransherois.blogspot.com/

Llegiu herois! Sigueu herois!

Anònim ha dit...

Per sort alguns polítics treballan tot i ser festes de la ciutat.

Blas Jesús Sánchez González ha dit...

Benvolgut Joan,


Com que vec que el tema va d'estratègies de la Ciutat, m'agradaria saber quina opinió li mereix la idea d'integració de transport del Camp de Tarragona i les comunicacions amb l'estació d'alta velocitat. Apostaria vostè per una via fèrria que connecti l'actual estació de trens, la plaça Imperial Tarraco (subway) i l'Estació de Perafort? Com solucionaria vostè la connectivitat amb aquesta estació?

Apostaria vostè per un model de Transport Públic centralista com l'actual (Vagin on vagin, sempre s'ha de parar al centre), o per un model matricial, com ara el que té Barcelona?

Salutacions. Visca Santa Tecla i visca Tarragona.